”Extra fint med tanke på vad som hände sen”

Hyllas för fina insatsen i skandaldrabbade matchen

Foto: STEFAN JERREVÅNG
Vasalunds Peter Magnusson ställde upp när kylan blev för svår för motståndaren.
FOTBOLL

Träningsmatchen mellan Vasalund och Djurgården slutade med publikoroligheter.

Men på planen hann Peter Magnusson innan dess med att visa vad fotbollen egentligen går ut på.

Nu hyllas 32-åringen för bilden tillsammans med Djurgårdens Junior.

Foto: IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
Peter Magnusson.

I söndags landade 18-årige Junior Zindoga i Sverige för att provspela med Djurgården. Anfallaren från Zimbabwe hade därför inte särskilt mycket tid på sig att anpassa sig till laget – eller klimatet – innan onsdagens träningsmatch mot division 1-laget Vasalund.

Det skapade en ny typ av problem för Zindoga.

”Han frågade rakt ut”

Under matchen mot Vasalund blev 18-åringen så stelfrusen om händerna att han tvingades be motståndaren Peter Magnusson, som själv spelade för Dif 2008–2009, om hjälp med att knyta sina skor.

– Han frågade rakt ut om jag kunde knyta hans skor, så vad gör man inte i det läget? Det är väl det minsta man kan göra och när han frös så mycket om fingrarna är det självklart att man ställer upp, säger Magnusson.

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Junior Zindoga.

Trots den för Magnusson självklara insatsen sprids nu bilden på 32-åringen och Junior på sociala medier. En välkommen bild av kamratskap – inte minst efter det som hände efter matchen när publikoroligheter förstörde vad som skulle vara en försäsongsfest på Skytteholms IP.

”Tyckte det var extra fint”

– Det är några som hört av sig, gamla bekanta och ledare från Djurgården som tyckte det var extra fint med tanke på vad som hände efteråt. Det blir man väldigt glad över.

Hur var det att möta Djurgården?

– Det är jättekul att spela de här matcherna, framför allt mot Djurgården och AIK (som Vasalund mötte i lördags). Det är matcher vi inte får chansen att spela i vanliga fall och Skytteholm är ju inte känt för sitt stora publikunderlag. Men hellre en sådan match än löpträning i Solnahallen.

Junior kanske inte håller med...

– Haha, kanske inte.