Stjärnan åtalad för misshandel

FOTBOLL

Allsvensk spelare misstänks ha slagit sin flickvän

Foto: här festade de tillsammans Efter att den allsvenske stjärnan och hans flickvän besökt restaurangen Bryggeriet körde paret hem till flickvännens mamma för att hämta sina barn. När de kom fram ska misshandeln ägt rum, enligt ett vittne. Fotbollsspelaren är nu åtalad för händelsen, men han är inte avstängd av sin klubb. Enligt klubbens sportchef är vittnets uppgifter felaktiga. "Just nu står ord mot ord", säger sportchefen till Sportbladet.

I går åtalades en allsvensk stjärna i 20-årsåldern för att ha misshandlat sin flickvän.

Men själv nekar han till brott.

- Både han och flickvännen menar att vittnesuppgifterna är felaktiga, säger klubbens sportchef till Sportbladet.

Det är Göteborgs Posten som skriver om händelsen som inträffade i april i år.

Efter att ha varit hemma hos några vänner och sedan på restaurang Bryggeriet i centrala Göteborg körde paret hem till flickvännens mamma för att hämta barnen.

"Hjälp mamma, hjälp"

Båda hade druckit under kvällen, men enligt flickvännen var de inte berusade.

När de kom fram hörde vittnen hur en kvinna skrek "hjälp mamma, hjälp mamma, hjälp mig någon".

- Hon är min kvinna och jag var med henne, varför skulle hon skrika på hjälp? Men hon kan ha skrikit rakt ut eftersom hon är en sådan person, har spelaren sagt i förhör.

Ett vittne berättar sedan om hur en man sliter i en kvinnas armar och hår för att få ut henne ur bilen. Han ska sedan även ha sparkat henne. Väl ute ur bilen ska mannen fortsatt att dra och slita i kvinnan och dessutom dunkat hennes huvud mot marken.

Enligt polisen som först kom till platsen hade flickvännen en rejält svullen läpp och ett sår vid munnen på ungefär en centimeter. Hon uppgav då att hon blivit släpad av sin pojkvän, som även sparkat henne på insidan av låret.

- Jag fick inte intrycket att kvinnan skulle kunna ha tillfogat sig dessa skador själv. Hon var knappast berusad överhuvudtaget. Mannen var berusad, säger polisen i förhör.

Flickvännen har sedan i förhör sagt att det var ett vanligt gräl. Hon ville heller inte anmäla sin pojkvän eftersom de har barn ihop och han spelar i allsvenskan.

Stängs inte av

Men trots att spelaren nu alltså åtalats kommer klubben inte att stänga av spelaren eller ta till några andra åtgärder.

- Det här kom som en överraskning för oss. Men vi har pratat med både spelaren och flickvännen och de menar att vittnenas uppgifter är felaktiga. Enligt dem var det bara ett vanligt gräl. Därför har vi valt att invänta ett domslut innan vi agerar. Just nu står ord mot ord, säger klubbens sportchef.

Vad var spelarens reaktion på åtalet?

- Både han och flickvännen var besvikna eftersom de inte hört något om det här på sex månader.

Att klubben valt att inte stänga av spelaren innebär att han kommer att kunna spela i allsvenskan även efter VM-kval-uppehållet.

Carl Johan Bjäreborn

ARTIKELN HANDLAR OM