Brasilien sågades: "Pressen är tung att bära"

FOTBOLL

BERLIN

Brasilien vinner men spelarna måste ändå försvara sig.

Varför gjorde de inte fler mål?

Varför spelade de inte bättre?

- Pressen att vi ska bjuda på spektakel kan vara ganska tung att bära, säger matchhjälten Kaká.

Foto: rätt att vara belåten Brasilien vann sin premiär – ändå tvingas spelarna försvara sig efter ”bara” 1–0 och dåligt spel mot Kroatien. Kaká gjorde Brasiliens vackra mål.

Kaká tog emot Cafús svåra passning, och i samma rörelse lösgjorde han sig från både Tudor och Kranjcar.

I nästa ögonblick placerade han in en skruvad boll i krysset med sin svagare vänsterfot.

Brasiliens segermål var ett riktigt mästerverk, en sådan prestation som miljoner människor världen över förväntat sig av lagets storstjärnor.

Mycket mer av den sorten blev det inte i premiärmatchen mot Kroatien.

Slätstruket intryck

Kaká själv slog visserligen ett par tunnlar också, men totalt sett gjorde det brasilianska laget ett ganska slätstruket intryck.

Anfallsspelet var stillastående och förutsägbart, försvarsspelet halvskakigt.

Brasilien imponerade inte men de vann.

- Det var en ganska typisk premiär. Vi mötte ett bra, slutet lag som markerade tätt. Utan att ta något ifrån de andra lagen i gruppen så var det här vår svåraste motståndare, säger Kaká.

Han håller med om att den brasilianska offensiven inte kom upp i den standard den borde hålla, men vill inte prata om den "Magiska Kvartetten" med honom själv, Ronaldinho, Ronaldo och Adriano.

Större än "Kvartetten"

- Vi pratar om det brasilianska landslaget i stället, för det är större än "Kvartetten". Men det stämmer att vi saknade lite rörelse och kreativitet för att öppna ytor hos motståndarna. Ronaldo har själv sagt i intervjuer att han inte är 100 procent, men jag tror att han är där snart. Det vore idealiskt om han kunde öka sin rörlighet lite, och bli den Ronaldo som alla vill se.

Brasilien är den största VM-favoriten genom tiderna i Tyskland.

Aldrig tidigare har det funnits lika stora förväntningar på ett landslag, och Kaká erkänner att trycket från omvärlden har påverkat laget:

- Allting byggs på vartannat. Trycket utifrån, pressen att vinna, pressen att bjuda på spektakel. Det kan vara ganska tungt för spelarna att bära allt, och det är inte idealiskt.

Kaká summerar:

- Nu är premiären avklarad och vi är en tyngd lättare. Nu tror jag att vi kommer att bli bättre, och att spelet kommer att stämma betydligt mer redan i nästa match.

Läs också:

Erik Niva