”Zlatan är precis så stor som vi tror i Italien”

Av: Zendry Svärdkrona

Publicerad:
Uppdaterad:

Simon Bank chattade med sportbladet.se:s läsare

Simon Bank säger: Hej. Nu är jag här och kan svara på era frågor. Det är, förresten, 23 grader varmt och sol här.

Fischer säger: Hallå Simon! Vad för typ av matchbild kan vi vänta oss i matchen mot Bulgarien?

Simon Bank säger: En inledning där Sverige spelar extremt säkert och lyfter boll långt. Som alltid. Sedan lär vi spela omställningsfotboll. Det kan passa bra. Sa jag förresten att det är 23 grader här? Och sol?

säger: Hej Simon! Förutom att du far njuta av solen pa cypern ;-) - hur kan du lugna oss nervösa fotbollssvenskar angaende helvetesmatchen pa lördag? Pallar vi trycket? Hälsningar, Filip

Simon Bank säger: Jag är bergsäker på att vi pallar (och beredd på att få äta upp det efter 0-2 i Sofia). Sverige är just nu världens bästa lag på bortaplan i VM-kval. Fem raka segrar.

Latin säger: Hej simon tycker att du skriver fantastiska krönor! En fråga vad tycker du om Hristo Stojtkov och hans psykningar? vad vill han uppnå?

Simon Bank säger: Hej och tack. Hristo är för smart för att tro att han kan påverka Sverige med psykningarna. Däremot visar han för sitt lag att han inte har någon respekt för blågult, vilket är väldigt begåvad psykologi. Hristo är störst.

Johan säger: Hej Simon. Verkar backlinjen klar? Har inte vart så mycket snack om den. Är Edman säker på sin plats nu när Nisse Johansson varit het i Blackburn?

Simon Bank säger: Nisse är inte med i truppen. Men på sikt, kanske. Edman har varit väldigt blek ända sedan hans säsong rycktes sönder av den där hjärnskakningen i höstas.

Oscar säger: Vem tror du får spela?? Kim lr Svensson?? Och vem tycker du e bäst och varför??

Simon Bank säger: Inget snack - det blir Anders. För några år sedan var han en vackert-väder-spelare, en defensiv katastrof som bara gjorde det vackra. Nu är han en mycket helare spelare, och en viktig kugge. Kim har haft en jobbig vinter, och är inte riktigt ikapp än.

Rover säger: Det är sol här med! Tror du England kommer att ta sex poäng dom kommande två matcherna? Med tanke på Rooneyskandal osv...

Simon Bank säger: Alla lag i hela världen tar tre poäng mot Nordirland - och sedan är Rooneygate glömd. Jag tror på sex poäng.

Daniel säger: Hej! Saknar du någon spelare i det här landslaget? Förutom Henke då förstås.

Simon Bank säger: Nej, inte direkt. Det finns ingen som kan aspirera på en plats i laget, och då är det svårt att vara upprörd. Jag hade gärna sett Alex Farnerud i truppen, han har varit underbar i ligan i vinter.

RoQ säger: Om Ljungberg är en chokladpralin - vad är då Zlatan?

Simon Bank säger: Zlatan is like a box of chocolates. You never know what you get.

nyfiken säger: Varför tror du Mackan inte får förtroende ifrån start på lördag? Är det feghet ifrån träningsledningen eller känns Mackan som ett osäkrare kort? Klart grabben ska spela :)

Simon Bank säger: Feghet är säkert en del av det, de vet inte vad Rosenberg kan prestera under tokpress. Men mer handlar det nog om en matchplan, att de vill få upp Ljungberg och Wilhelmsson högre och ändå ha ett starkt mittfält defensivt.

Benny säger: Hej Simon hur ser du på valet av andre målvakt? borde inte någon yngre förmåga få chansen istället för Hedman? som inte direkt är matchtränad

Simon Bank säger: En pseudofråga. Hedman är med för gogubbe- och trygghetsaspekten, och eftersom en andremålvakt så gott som aldrig spelar så är det nog så viktigt. På sikt kommer det nya namn, självklart.

Slaz säger: Du är sveriges i särklass bästa sportkrönikör. Är det inte dags för en bok snart?

Simon Bank säger: Tack så mycket. Det är dags för en bok snart, men inte med krönikor. Vänta och se, det blir en överraskning.

melle säger: Hej simon! Vem anser du är landslagets viktigaste utespelare? Tack för bra analyser.....

Simon Bank säger: Zlatan. Tveklöst, som det ser ut nu. Som target, som avslutare, som bollhållare.

Matte säger: Hur stor är chansen att "Henke" kommer tillbaka till landslaget med samma form som han hade innan skadan? har han motivationen att komma tillbaka?

Simon Bank säger: När det gäller Henke är motivation det minsta problemet. Frågan är om knät håller, det är alltid vanskligt med knäskador. 50-50?

Hella säger: Vad gäller högermittfältet och den andra anfallsplatsen. Vilket alternativ föredrar du: Alexandersson/Rosenberg eller Chippen/Jonsson. (Och varför väljer inte Lars-Roland Alexandersson/Rosenberg)

Simon Bank säger: Eftersom jag är i den fina situationen att jag slipper avgå om det blir torsk, så hade jag gärna sett Wilhelmsson OCH Rosenberg. Jag är övertygad om att Rosenberg är bra nog, och att vi hade varit vassare med två rena anfallare.

Gurra säger: Tja Simon, är stämmningen i truppen lika familjär i verkligheten som på TV?

Simon Bank säger: Släng ihop 22 unga män från olika bakgrund var som helst så kommer det se ut på samma sätt. Mycket kärlek och gnabb, men också en del spänningar. Det är en truism. Men, visst, de har vad man brukar galla "god stämning" i laget.

GAISarn säger: Hur tror du startelvan ser ut?

Simon Bank säger: Isaksson - Östlund, Mellberg, Lucic, Edman - Linderoth - Wilhelmsson, Svensson, Ljungberg - Jonson - Ibrahimovic. Om det var Sveriges startelva du syftade på...?

Mascot säger: Hej Simon! Hur tror du Sveriges nuvarande landslag hade stått sig mot ex det vi hade 1994 eller varför inte det 1958... Jag har kanske inte åldern inne men påstår ändå att Sverige aldrig har hafte ett så intressant lag som nu.

Simon Bank säger: Sett med tidsaspekten som perspektiv hade vi garanterat ett intressantare lag i slutet av 50-talet, med många av världens bästa spelare. Men de skulle förstås fått dyngstryk mot dagens lag. Om Gaisarn syftade på Gais startelva i förra frågan så svarar jag: Cederhök - Cederhök, Cederhök, Cederhök, Cederhök - Cederhök, Cederhök, Cederhök, Cederhök - Köhl, Köhl

ramin säger: hej, ja läste sportbladet för några dagar sen..där det stog att zlatan hade en bit kvar upp till ljungberg och henke tycker du det stämmer? deta va lagerbäck som sa det till sportbladet

Simon Bank säger: Zlatan har inte varit etablerad på högsta nivå lika länge som Ljungberg eller Larsson, och på många sätt märks det. Men som spelare har han bevisat vad han kan i vinter.

Andreas säger: Är det inte hög tid för att spela med tre anfllare snart? Offensiva spelare som Zlatan, Henke, Ljungberg, Wilhelmsson, Touma, Allbäck, Rosenberg m.fl. Flera av dessa har dessutom löpstyrkan för att fixa defensiven.

Simon Bank säger: Vi har i princip spelat med tre anfallare det senaste året, sedan Henrik Larsson kom tillbaka. Tre renodlade forwards tror jag det dröjer länge innan vi får se i ett svenskt landslag.

lahcen säger: Hej simon, Varför är Lundqvist med överhuvudtaget? Han är en medioker fotbollsspelare som inte ens ska platsa i landslaget, ska man inte har Nisse från blackburn istället?

Simon Bank säger: Lundqvist gjorde bra ifrån sig på USA-lägret. Men här är han med i rollen som Wahlstedt hade hade under EM. Jag förstår det inte heller.

mirho säger: Tjenare! Hur tror du man ser på Zlatan internationellt? Är han överskattad ?

Simon Bank säger: Zlatan är precis så stor som vi tror i Italien, han är en av Serie A:s absolut största omslagspojkar. I övriga Europa ses han som en stor spelare, det är inte bara vi svenskar som upptäckt att han har något speciellt.

Mathias säger: Hur tror du det går mellan Sverige-Bulgarien på lördag?

Simon Bank säger: Bulgarien-Sverige 0-2. Nu vill jag passa på att tacka för alla begåvade frågor - och den om choklad - innan jag ger mig ut i den cypriotiska verkligheten. Vi har sol idag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.