Superettan

AIK mår toppen – leder superettan

FOTBOLL

Ny seger för storklubben

Ny seger, målkalas och serieledning – AIK mår toppen för tillfället.

Krisklubben Västerås SK blev inte ens ett hinder på vägen tillbaka till allsvenskan.

AIK vann mötet i superettan med solklara 5–0 på Råsunda.

AIK:s goda form håller i sig – på de fem senaste matcherna har AIK full pott och leder serien en poäng före Gais.

Mot krisklubben Västerås var matchen avgjord redan innan paus. Trots att Andreas Andersson åter är skadad visade Solnaklubben att det inte är något fel på de andra offensiva spelarna. Andreas Eriksson ordnade 1–0 innan inhoppande Arash Talebinejad fastställde halvtidsresultatet. Bägge gångerna stod Mats Rubarth för framspelningarna. I den andra halvleken hamnade samma spelare i målprotokollet när AIK sprang iväg till 4–0 i solskenet. Slutresultatet 5–0 satte Daniel Hoch från straffpunkten två minuter före slutsignalen.

För Västerås, som bara lyckats vinna en av de åtta senaste matcherna, fortsätter den negativa trenden. Söndagens förlust var förmodligen särskilt tung för nye tränaren Kjell Friman som i början av 70-talet representerade AIK som spelare under en säsong.

VSK var aldrig med i matchen och lagets offensiva utflykter lyckades inte ens skrämma iväg två duvor som ostört kunde picka sig igenom stora delar av den andra halvleken i AIK:s straffområde.

– Formen känns bra. Viktigt för målskillnaden att vi får göra så många mål, men mest betydelsefullt är trots allt de tre poängen, sade AIK:s tränare Rikard Norling.

– Självklart var det även skönt för Eriksson och Talebinejad att de fick göra två mål var. Det var viktigt för deras självförtroende, fortsatte han.

Gais blev av med serieledningen efter att ha spelat 2–2 i den svåra bortamatchen mot Trelleborg i Skåne. Göteborgarna såg dock länge ut att bli poänglöst men två sena mål, varav ett av skyttekungen Wilton Figuiredo, räddade en viktig poäng.

Falkenberg åkte på en stjärnsmäll borta mot Öster på Värendsvallen. 4–1 slutade matchen sedan Marcus Jonsson och Per Cederqvist prickat in två mål vardera för Växjölaget.

På Vilundavallen vann Väsby med 1–0 mot Boden och tog viktiga poäng bort från nedflyttningsstrecket. Daniel Olssons mål efter en kvart innebar dock att Boden allt mer är indraget i bottenstriden.

Sportbladet - TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Superettan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan