”Största sommarfesten har börjat”

FOTBOLL

Fotbolls-VM är sommarens största händelse för många läsare

VM är igång. Tyskland vann premiärmatchen mot Costa Rica med 4-2. Arenan i München var fullsatt och detsamma var nog många tv-soffor världen över.

Eftersnack i kväll handlade om hur mycket fotbolls-VM betyder.

Allt för vissa, inget alls för andra. Så klart. Alla kan ju inte älska fotboll. Men de som gör det, gör det verkligen.

”Jag sitter som klistrad, inte bara Sveriges matcher utan överhuvudtaget...det här är ju sjitkul....FOLKFEST!!!”, skrev Sandra Larsson på Tyck till.

”Åh, vad jag älskar fotboll! Jag ska försöka spela in varje match i slutspelet och spara så att jag kan se på det i framtiden, och jag hoppas att jag får se det svenska landslaget då. Jag har väntat i två långa år på detta mästerskap som man bara inte kan missa. :)”, skrev Simon Sani.

”Fotboll är livet... Fotboll är det enda språk i världen som alla talar....det säger väl allt?”, skrev Jimmy.

”Höjden av meningslöshet”

Men det är inte alla som är lika glada över fotbollsfebern.

”Pub, storbild, öl, bröl,chips, dip,fotbollströja, kulmage,vikingahjälmar, experter,tips, sms om bästa spelare,experter som låter som exalterade björktrastar. Jag är proppmätt. Redan. Raaaap....”, skrev Stickan.

”VM i meningslöshet. Vad är det som gör att folk vill titta på vuxna(?) karlar som leker på gräsmattan och jagar bitar av en död kalv. Det är höjden av meningslöshet att spela men att titta på andra som spelar måste ta priset. De enda som vinner på det är alla rika gossar som spelar.”, skrev Niise.

Linda Kling