Superettan

AIK portar bråkstakar

FOTBOLL

Måndagens bråk på Gamla Ullevi leder till nya åtgärder från AIK:s sida: Alla supportrar som går att identifera portas från matcherna.

Från och med söndag släpps de inte in på Råsunda.

Vid insläpp på Råsunda kommer det att finnas bilder uppsatta på de icke önskvärda personerna, rapporterar Göteborgs-Posten.

- Om vi kan identifiera dem så ska de inte komma in, säger Cecilia Giertta, styrelseledamot i AIK Fotboll. De vi inte vill ha in är de som vi ser faktiskt gör något. Fast jag hoppas att de inte kommer alls.

AIK:s styrelse är inte säker på att åtgärden är lagenlig, men är beredd att prova.

- Vi rör oss i en gråzon, men vi hoppas att vi får hjälp av den nya huliganlagen. Vi har otroligt stort ansvar för säkerheten inne på arenan, men knappt några befogenheter. Men vem vet, vi kanske faktiskt kan skapa ett prejudikat, säger Giertta till G-P.

Åtgärden görs för att vanligt folk ska kunna gå på fotboll utan att vara rädda.

- Som fotbollsklubb är vi oerhört beroende av vår publik. Vi har inte råd att förlora den. Och det ska ju faktiskt vara roligt att gå på fotboll.

Jenny Ryderstedt

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Superettan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan