Spelarna: ”AIK blir årets flopplag”

avFredrik Jönsson, Johan Flinck

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

STOCKHOLM/MALMÖ. AIK blir en flopp 2018.

Det anser de allsvenska spelarna i Sportbladets stora enkät.

– Mer än hälften av de du frågar svarar AIK för att AIK berör, säger Alexander Milosevic.

Malmö FF-AIK i ett riktigt storklubbsmöte i kväll.

Den stora guldfavoriten mot...årets flopplag?

Ja, i Sportbladets stora, allsvenska enkät med 164 spelare är AIK ”favorit” som årets flopplag. Solnaklubben får flest röster: 24 procent.

Rosenberg analyserar

AIK har värvat in flera stjärnor inför allsvenskan 2018 med sikte på att sätta stopp för MFF:s dynasti och ta guldet.

Sportbladet har talat med Markus Rosenberg om varför just AIK tros bli årets flopp i allsvenskan.

– Men det är väl klart. Det är det som är problemet för AIK, som Djurgården hade i fjol: det kvittar hur många namnkunniga spelare du drar in, det ska bli ett lag av det. Det vet vi själv hur svårt det kan vara, när vi värvat mycket och blivit av med mycket. Det kan bli hur bra som helst men det kan också bli en flopp. Det är väl därför en fjärdedel tror på flopp kanske, säger MFF-kaptenen.

”Bara för att AIK berör”

Alexander Milosevic, som är tillbaka i AIK-tröjan efter några år utomlands, menar att många andra spelare röstar på hans lag för att AIK alltid är en klubb som berör.

– Det är väl normalt. När AIK kom två i fjol var det en flopp för alla runt omkring. Förra säsongen snackade alla om att Djurgården var så jävla grymma, att de gjorde det så jävla bra – men så slutade de trea. AIK kom tvåa, men fick lite av en floppstämpel. Där ser man skillnaden på hur folk ser på de olika lagen, säger Milosevic.

AIK vann premiärmatchen i allsvenskan mot Dalkurd med 2–0.

– Sen känner jag att när du frågar en spelare om vilka som inte vinner så svarar hälften av dem AIK bara för att AIK berör. Det spelar ingen roll utgångsläge. Det är så det är, och jag tror att folk förstår hur jag menar. Det är inte så att jag sitter här och snackar skit, det är så det är. Vi ses som ett hot, säger Milosevic.

ARTIKELN HANDLAR OM