Seger om slutstriden och CL: "Blir en trevlig höst"

avTT

Foto: Johan Nilsson/TT
Rosengård och lagkaptenen Caroline Seger är inne i en hektisk tid på fotbollsåret. Malmöklubben ska försöka jaga ikapp serieledande Piteå i allsvenskan och samtidigt gå vidare i Champions League. Arkivbild.

En hård slutstrid om SM-guldet – och en retur i Champions League.

Rosengård kämpar just nu på två fronter.

– Det blir en trevlig höst, får vi hoppas, säger lagkaptenen Caroline Seger.

Med fyra omgångar kvar att spela är det jämnt i toppen av damallsvenskan. Piteå leder med på 39 poäng. Där bakom jagar Rosengård på 36 och tabelltrean Göteborg på 35.

Mitt i allt ska Rosengård i kväll även spela en retur i sextondelsfinalen av Champions League hemma mot ryska Rjazan.

Inga problem, menar Malmöklubbens lagkapten Caroline Seger.

"Helt fantastiskt"

– Det är lite det här man tränar för och att få vara med om. Att allting lever och är öppet är helt fantastiskt, säger 33-åringen i den värmande septembersolen efter en träning på Malmö IP.

För landslagskaptenen Seger och övriga svenska landslagsspelare i Rosengård har hösten även kryddats med ett avgörande VM-kval mot Danmark. Sverige vann tidigare i september på bortaplan och kvalificerade sig till mästerskapet i Frankrike nästa sommar.

– Det har varit mycket. Det har varit en känslomässig karusell. Det är mycket som har stått på spel. Och det fortsätter, men det är ju bara roligt, säger hon med ett leende.

Linköping, Sveriges andra Champions League-lag, är i praktiken redan klart för nästa omgång. Inför hemmareturen mot Charkiv har östgötskorna med sig en 6–1-seger från mötet i Ukraina för två veckor sedan.

Rosengård har en 1–0-seger i ryggen från mötet mot Rjazan i Ryssland. På en medioker plan, tre timmars bussfärd från Moskva, kom ett självmål i den 90:e minuten sedan Seger försökt nå in i mitten av straffområdet med en nick.

– Vi har ett bortamål, men det är bara 1–0. Det är viktigt att vi är med från start och inte släpper in dem i matchen utan gör 2–0, 3–0 och 4–0. Det ska bli otroligt kul att spela på hemmaplan och konstgräs. En plan vi kan spela på.

"I ett väldigt bra läge"

Det hektiska schemat rullar sedan på. Redan på söndag väntar Vittsjö på bortaplan i allsvenskan.

– Vi har inte tid att fundera eller fördjupa oss i några detaljer på så sätt. Det är ny match och fokus på det om vi vill vara med fortsatt, säger Seger.

Även om Piteå leder med tre poäng inför slutstriden anser landslagsstjärnan att Rosengård har ett bra läge. Klubbarna möts i den näst sista omgången i Malmö och dessutom har Rosengård med sina 22 plusmål en klart bättre målskillnad än konkurrenterna.

– Vi har satt oss i ett väldigt bra läge, men vi vet också att den prestationen vi gjorde i matchen mot Kristianstad (3–0 i söndags) måste vi fortsätta med hela tiden, säger Caroline Seger.