Billborn avslöjar läcka i AIK: ”Internt problem”

avPelle Strandman

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Någon i AIK läckte Rikard Norlings elva för Hammarby inför vårens derby.

Det avslöjar Stefan Billborn i en intervjupodd på sajten Fotboll Sthlm.

– Det är ett internt problem för AIK, säger tränaren.

Hammarby har inte gett upp jakten på AIK i det allsvenska guldracet.

Efter derbyförlusten mot Djurgården i helgen är ”Bajen” i nuläget fem poäng efter serieledaren med tio matcher kvar att spela.

AIK vann vårens möte med Hammarby på Tele2 arena med 1–0. Detta efter att Stefan Billborn valt att gå ut med sin startelva redan dagen före match.

”Tack Bajen att ni gav oss eran startelva innan matchen. Blev lättare taktiskt”, skrev AIK-anfallaren Henok Goitom på Twitter efter derbyvinsten.

Många upplevde valet att avslöja elvan tidigt som ett kaxigt drag från Hammarby. Men i Fotboll Sthlms podcast ”Bergman 90 minuter” påpekar Billborn att han var övertygad om att AIK redan kände till den ändå.

”De läckte elvan till oss”

– Folk fick en bild av att vi gjorde det för att vara “brytiga”. Till och med vaktmästaren på Årsta påpekade att vi förlorade matchen för att vi släppte startelvan. Nej, så var det inte. Det är en sak om de hade gjort mål på en fast situation eller någonting, men det gjorde de inte. Det var en jävla snubbelstraff som han (domaren) valde att blåsa för, jag tycker fortfarande att den är konstig, säger Billborn och fortsätter:

– Jag är ganska övertygad om att de visste vår. Vi tränade på Kanalplan dagen innan. Hammarby är en öppen klubb med oftast öppna träningar så jag vore förvånad om de inte hade någon där, för de gör grundliga jobb i AIK.

Tränaren avslöjar samtidigt att även Hammarby hade koll på sin motståndares startuppställning.

Detta tack vare en läcka inom AIK:s organisation.

– Vi visste om deras lag, men vi kommer aldrig säga hur vi visste om det för det är ett internt problem för AIK. De läckte i princip det till oss för att det fanns ett internt missnöje och en missämja i gruppen, säger Billborn.

Att AIK:s startelva var läckt innan derbyt påpekade han redan i lördags i Nyheter24:s podd ”Studio Allsvenskan”.

Sportchefen bekräftar

AIK:s sportchef Björn Wesström bekräftar i ett sms till fotbollsthlm.se att han är medveten om Billborns uppgifter.

”Ja, det stämmer med dom uppgifterna som vi har också. Det är ett mycket märkligt destruktivt sätt att försöka få effekt ur sin frustration och försöka straffa sina lagkamrater och sin klubb. Min bedömning är att det inte blir fler läckage från det hållet framöver och med det kommer jag inte kommentera det mer”

Wesström säger vidare till sajten att klubben redan har hanterat frågan internt.

Den 23 september möts AIK och Hammarby igen på Friends arena.