”Guardiola borde vara coach – inte Mourinho”

avPelle Strandman

Eric Cantona, 52, har tröttnat på José Mourinhos ”tråkiga fotboll”

Den franske legendaren vill hellre se Pep Guardiola som manager i Manchester United.

– Han borde vara där, men han skapar magi med den där andra klubben, säger Cantona till Daily Mail.

Manchester United har haft en knackig inledning på säsongen och står efter fyra omgångar på två förluster och två vinster.

Tränaren José Mourinho har ifrågasatts kraftigt från flera hål – och nu slår även en av klubbens stora legendarer fast att portugisen är fel man för jobbet.

– Manchester United är en enorm klubb och kommer alltid vara det. De kommer att vinna igen, jag vet det. Men sättet de spelar på? Inte bra. Managern gör så att laget spelar på fel sätt inför sina fans. Inte roligt. Ingen kreativitet, säger Eric Cantona.

Den 52-årige fransmannen tillbringade fem år i ”The Red Devils” mellan 1992 och 1997 och vann under Sir Alex Fergusons styre ligan fyra gånger.

”Johan Cruyffs andlige son”

Mourinho passar inte in i en klubb som Manchester United, enligt Cantona som konstaterar att den ideala managern i stället finns hos den lokala rivalen Manchester City.

– Jag gillar Mourniho. Han har en bra personlighet men inte för United. De borde ha (Pep) Guardiola som coach. Han borde vara där, men han skapar magi med den där andra klubben. Klubben som jag inte kan säga namnet på.

Cantona tillägger:

– Lyssna. Jag skojar om Manchester City, de spelar fantastisk fotboll. Det är bara det att jag tycker att Guardiola borde vara i United. Han är Johan Cruyffs andlige son. Han spelade under Cruyff i Barcelona och lärde sig allting från honom. Han är den enda personen som borde vara i United.

Foto: GETTY IMAGES
ARTIKELN HANDLAR OM