HIF:s ordförande: ”Kan sälja Granen – dyrt”

avMichael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

Andreas Granqvist, 33, skrev på ett kontrakt med Helsingborgs IF över totalt 6,5 år.

Men han kan lämna klubben tidigare.

– Om Andreas med familj skulle vilja flytta så kan vi inte i förväg stänga dörren för en tillräckligt bra affär, säger HIF:s ordförande Krister Azelius.

Under tisdagen kom Fotbolldirekt med sensationella uppgifter om att Andreas Granqvist finns med bland de spelare som Manchester United funderar kring för att stärka upp sin unga och orutinerade backlinje.

Granqvist själv kommenterar uppgifterna om Manchester United till sajten:

– United är otroligt smickrande men jag har ännu inte hört något konkret.

Inte överraskad

Ungefär liknande tongångar är det från Helsingborgs IF:s ordförande Krister Azelius:

– Nyheten om eventuellt intresse från Manchester United för Granen har jag fått via media. Några kontakter har inte tagit med oss i klubben.

Är du överraskad över att Granqvist nämns i de här sammanhangen?

– Nej, det är jag inte. Flera av de yngre spelarna i Manchester Uniteds försvar kanske är bättre fotbollsspelare än Andreas, men de saknar hans ledaregenskaper, rutin och attityd.

Däremot bekräftar även Azelius det fortsatta intresset från flera ryska storklubbar för Andreas Granqvist.

Ett intresse som Sportbladet avslöjade redan under VM.

– Jag vet vilka klubbarna är och det har kommit till oss på olika sätt utan att det har funnits direktkontakter mellan klubbarna.

När Andreas Granqvist efter VM i somras flyttade hem till Helsingborg så var det med ett avtal med klubben som innebar fortsatt spel i 3,5 år ytterligare för att därefter kliva in i en roll som sportchef i tre år.

Inga klausuler

– Om det skulle finnas ett intresse från familjen Granqvist att flytta utomlands igen, eller någon annan form av lösning, så måste en ny klubb komma överens med både Granen och HIF.

– Det finns inga exitlösningar eller klausuler i vårt avtal med Andreas. Vi äger hela förhandlingsrätten, säger Krister Azelius.

Skulle han bli dyr att värva?

– Ja, det skulle han bli även om ”dyr” är ett relativt begrepp. Det beror på vem vi har att göra med, men vi måste självklart se om vårt hus om en sådan situation uppstår. HIF:s ekonomi är ansträngd.

Kan Andreas Granqvist rädda HIF:s ekonomi?

– Det bästa för oss är om Andreas bidrar till 1) att vi går upp i allsvenskan, 2) stannar i allsvenskan. Jag ser helst att Andreas Granqvist stannar länge och ser till att HIF blir en etablerad allsvensk, både i sin roll som spelare och sedan som sportchef. Samtidigt förstår jag intresset som finns kring honom med tanke på vad han representerar.

– Att låna ut honom känns inte i det sammanhanget som det mest troliga, men jag är inte beredd att stänga några dörrar alls. Just nu blir det mest spekulationer, säger Azelius.

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM