Efter all kritik – här försvaras Zlatan

FOTBOLL

Tidning: "En av de bästa värvningarna på anfallssidan de senaste åren för klubben”

BARCELONA. Är Zlatan Ibrahimovic första år i Barcelona en flopp?

Inte alls, enligt tidningen Sport som rider ut till försvar för svensken i dag.

”Zlatan är en av de bästa värvningarna på anfallssidan de senaste åren för klubben”, skriver tidningen.

Det har blåst hårt kring Zlatan Ibrahimovic, 28, den senaste tiden och i helgens match mot Villarreal blev han bänkad till förmån för Bojan Krkic, 19, som gjorde succé.

Kritiken från både media, experter och supportrar i olika omröstningar har varit hård efter att svensken haft svårt att hitta rätt i Barcelonas spelsystem.

Bättre än Henry

Men alla skriver inte under på att Zlatans första säsong i klubben är ett misslyckande. Tidningen Sport, som är en av två dagliga sporttidningar i Katalonien, skriver i artikeln "Ibras statistik över säsongen är bra" att Zlatans insats under sin första säsong i klubben är bättre än samtliga av de senaste årens anfallsvärvningar, utom Samuel Eto'o.

”Zlatan Ibrahimovic har aldrig varit en måltjuv som gör 30 mål per säsong och tävlar om Guldskon. Man måste förstå hans historia för att se att statistiken över säsongen inte alls är dålig. Faktum är att Ibra fortsätter hålla samma snitt som under sina år i Italien”, skriver Sport.

Bänkas igen?

I jämförelse med Thierry Henry, som gjorde 19 mål under sin första säsong i klubben, har Zlatan redan gjort 21 stycken, trots att han spelat mindre tid än fransmannen gjorde då, enligt Sport som också skriver:

”Utan tvekan ligger Ibrahimovic efter Samuel Eto'o, som under sin första säsong i klubben gjorde 28 mål, men då ska man ha i åtanke att kameruniern kom från Mallorca och inte behövde tid att anpassa sig till det spanska spelet”.

I morgon möter Barcelona Teneriffa på hemmaplan och mycket tyder på att svensken får börja på bänken igen och att Barca startar med talangen Bojan Krkic.

Laget leder ligan när tre omgångar återstår, en poäng före Real Madrid, som i går slog Osasuna hemma med 3–2.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga