Henke uppskickad på läktaren under match

FOTBOLL

Men Bois klarade ändå oavgjort

Henrik Larsson må ha avslutat spelarkarriären.

Men han har temperament även som tränare.

I kväll blev han uppskickad på läktaren efter att ha sagt något olämpligt.

– Tydligen får man inte växla några ord med sina tränarkollegor, säger han.

Landskronas Mårten Nielsen, som gjorde säsongens första match från start, blev i den 36:e minuten varnad efter att ha slängt sig med dobbarna före när han skulle nå bollen före Gif Sundsvalls målvakt Tommy Naurin.

Det uppskattade inte Landskronas tränare Henrik Larsson. Han blev väldigt upprörd och hamnade i en väldigt hetsig diskussion med gästande Giffarnas tränare Sören Åkeby.

”En hel del fula ord”

Det slutade med att domaren Antti Kanerva visade upp båda tränarna på läktaren.

– De skrek en hel del fula ord till varandra och hade en lång diskussion, säger TV4 Sports Anna Brolin.

Inför den andra halvleken förklarade Sören Åkeby vad som hände.

– vi var väl inte riktigt överens om diskussionen. Jag tyckte mer att det var rött kort och Henrik tyckte det var en helt schysst tackling. Det var väl det vi pratade om, säger han till TV4 Sport, och visar att han inte var nöjd med Kanervas beslut att skicka upp dem på läktaren.

– Om Henrik och jag pratar, vad fan har domaren och linjeman med det att göra? Vi är vuxna personer och ska nog kunna diskutera och ta varandra i hand och få vara kvar där nere.

Larsson irriterad

Henrik Larsson var inte speciellt nöjd med domslutet heller.

– Tydligen får man inte växla några ord med sina tränarkollegor, säger han till TV4 Sport, och fortsätter:

– Det var en liten ordväxling, men så är det när man är engagerad och bryr sig. Både Sören och jag engagerar oss väldigt mytcket. Sen att vi står och skäller på varandra, det måste man få göra.

Larsson säger att det är en fara för fotbollen om man inte får bli engagerad på bänken.

– Domaren säger att det är inte ett vuxet uppträdande. Det är möjligt att det inte är. Man måste få engagera sig i fotbollen, var är vi annars på väg? Det visar att man bryr sig ju. Ska man stå där och inte göra någonting och inte göra några gester eller ingenting? Det köper jag inte. Det här är underhållning, och fortsätter:

– Man måste få kommunicera med varandra domarna är inte involverade över huvud taget, så jag förstår inte varför de tar åt sig.

Vad han sa vill han dock inte säga.

– Det spelar ingen roll vad vi sa. Det man säger säger man i stridens hetta. Både jag och Sören sa väl saker som vi kanske inte är så stolta. Men så är det när man bryr sig. När man bryr sig kokar det över ibland.

Inga mål

Trots att Landskrona hade sin klart mest namnkunniga profil på läktaren i den andra halvleken klarade laget oavgjort, då det inte blev några mål alls i matchen.

Underhållningsmässigt var det ingen större match. Det skapades relativt få heta målchanser och 0–0 var ett ganska talande resultat.

– Tungt. Jag tycker vi spelar riktigt bra, framför allt i första halvlek, säger Landskronas Fredrik Olsson till TV4 Sport.

Henrik Larsson tyckte han inte saknades.

– Det är inget vi spelare tänker på sådär jättemycket.

ARTIKELN HANDLAR OM