Värsta fienden – vännen

Förre lagkamraten Heitinga ska stoppa Forlan i kväll

Diego Forlan och John Heitinga.
Diego Forlan och John Heitinga.

Diego Forlan har gjort succé i VM.

Nu är det upp till förre lagkamraten och vännen, John Heitinga, att stoppa honom.

– Diego är bra med båda fötterna. Därför är det omöjligt för en försvarare att förutse vad han ska göra, säger Heitinga till AFP.

Förrförra säsongen spelade John Heitinga och Diego Forlan i Atletico Madrid tillsammans. I dag spelar holländaren i engelska Everton.

– Jag har hållit kontakten med honom sedan jag flyttade från Atletico, för Diego är en bra kille.

Men trots vänskapen berättade Heitinga, enligt Fifas hemsida, att vänskapen inte betyder något när Holland ska försöka ta sig till en VM-final.

Suarez avstängd

I kväll spelar Uruguay och Holland semifinal. Det sydamerikanska laget har anfallsstjärnan Luis Suarez avstängd efter att ha räddat en boll med handen på mållinjen i kvartsfinalen mot Ghana.

– Jag är lättad över att Luis Suarez är avstängd, för han tar verkligen vara på chanserna. Med honom kan en halvchans förvandlas till ett mål, säger Heitinga.

Nu sätts Uruguays förhoppningar till Diego Forlan. John Heitinga hoppas kunna grusa dem för spelaren han har stor respekt för.

– Han är bra både i Madrid och i Uruguay. Det har han bevisat i det här VM:et. Det är viktigt att inte tillåta honom att skjuta från långt håll, för han har ett av de bästa skottet på den här planeten.

Flera spelare saknas

Både Uruguay och Holland saknar några viktiga spelare i matchen. Uruguay får förutom Suarez klara sig utan avstängde ytterbacken Jorge Fucile. Mittbackarna, Diego Lugano och Diego Godin, och talangen, Nicolas Lodeiro, har varit skadade och är alla osäkra till spel.

”Alla vill spela”

– Risken för smärta är det minsta jag tänker på. Alla vill spela i sådana här matcher, men frågan är om jag är fysiskt 100-procentig att spela, säger kaptenen Lugano till AP.

I Holland saknas avstängda Gregory van der Wiel och Nigel de Jong.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN