Värvar fyra nya spelare

AIK möblerar om rejält i truppen

AIK meddelade i dag att Martin Mutumba och Bojan Djordjic lämnar klubben.

Samtidigt har mästarlaget gjort klart med inte mindre än fyra nya spelare.

Goran Ljubojevic, Helgi Danielsson samt nygamla Robert Åhman Persson och Admir Catovic är alla klara för klubben.

Helgi Danielsson – till AIK.
Helgi Danielsson – till AIK.

AIK har redan möblerat om i lagledningen och nu nu görs även stora förändringar i spelartruppen. Bojan Djordjic och Martin Mutumba lämnar samtidigt som fyra nya spelare ansluter.

Förre Elfsborgsspelaren Helgi Danielsson är en av de mer namnkunniga. I januari lämnade han Borås-laget för spel i Hansa Rostock i den tyska andradivisonen. Klubben blev till slut nedflyttad och nu återvänder 28-åringen till Sverige.

”Fått ett väldigt bra intryck”

– AIK är en stor klubb med stort stöd, jag skall under min tid i klubben göra allt för att bidra till resultaten och förtjäna supportrarnas respekt, säger Daníelsson som skrivit på för 3,5 år.

Även provspelande anfallaren Goran Ljubojevic har skrivit på för Solnaklubben. 27-åringen värvar från NK Zagreb och skrev på söndagskvällen under ett avtal över 1,5 år.

– Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben under de veckor som jag varit här och jag ser fram emot att bidra med mina egenskaper för att vända det läge som klubben är i inför höststarten, säger Goran Ljubojevic.

Två bekanta namn

AIK plockar även in två gamla bekanta namn. Admir Catovic hämtas från samarbetsklubben Väsby och mittfältaren Robert Åhman Persson vänder hem efter tre år utanför AIK:s organisation. 23-åringen lämnade klubben 2007 för danska Viborg men kommer närmast från Malmö FF.

– Robban har trots sin låga ålder ett stort antal allsvenska och internationella matcher i sitt cv, att han dessutom är AIK:are gör att det både tillför kompetens och känns bra, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

– Att få komma hem till AIK känns fantastiskt, jag ska göra allt jag kan både på kort och lång sikt för att hedra klubben och supportrarna, säger Robert Åhman Persson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN