”Aston Villa jagar Kim Källström”

FOTBOLL

Uppgifter i brittisk press

Foto: Kim Källström.

Kim Källström, 28, kan lämna Lyon – för Aston Villa.

Enligt The Sun är Premier League-klubben, med franske managern Gerard Houllier i spetsen, villiga att buda 60 miljoner kronor för den svenske landslagsmittfältaren.

– Jag kommenterar inte enskilda rykten, men det finns intresse för Kim, säger agenten Roger Ljung till Sportbladet.

Kim Källström kan vara på väg bort från Lyon, om man får tro de engelska tabloiderna.

The Sun skriver i dag att 28-åringen är ”ett hett spår” för Aston Villa.

– Jag kommenterar inte enskilda rykten, men det finns intresse för Kim – det kan jag bekräfta, säger agenten Roger Ljung till Sportbladet.

– Han har ett år kvar på kontraktet och vår utgångspunkt är att fullfölja det. Men Lyon har inte hört av sig om en eventuell förlängning än.

Aston Villa?

– Som sagt, jag kommenterar inte enskilda rykten. Och det ska tilläggas att det inte är uteslutet att han stannar i Lyon. Men det finns andra intressenter...

Värvades av Houllier 2006

Premier League-klubbens manager Gerard Houllier värvade Källström till Lyon 2006 och uppges vara en stor beundrare av den svenske landslagsmittfältaren.

Källström har startat 22 matcher i den franska ligan den här säsongen och gjort tre mål.

Aston Villa, fjolårsexa i Premier League, har det kämpigt i ligaspelet. Birminghamlaget ligger på 16:e plats – fem poäng från nedflyttningsstrecket.

Källströms landslagskollega Olof Mellberg och förbundskaptenen Erik Hamréns högra hand Marcus Allbäck är de enda svenskarna som spelat i Aston Villa tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1