Bajen: Den var anlagd

FOTBOLL

Tifo för hundratusentals kronor förstört: ”Vi är bestörta”

Foto: Brandhärjat Här, i ett förråd på Söderstadion, förvarade Bajenfans sitt tifo. Nu tvingas man kasta nästan allt material.

Tidigt i går morse sattes ett förråd på Söderstadion i brand.

Material för hundratusentals kronor förstördes och en polisutredning har inletts.

Inom Hammarby är man övertygade om att det rör sig om en attack riktad mot klubben.

I går morse upptäcktes en brand i ett förråd på Söderstadion.

Brandkåren var snabbt på plats och lyckades släcka elden innan den spred sig. Trots en snabb insats förstördes mycket av det tifomaterial som förvarades i förrådet.

”Stora förhoppningar”

Förutom färdigtillverkade flaggor förvarades även en stor mängd tyg och färg i förrådet.

– Det handlar om skador för flera hundra tusen, vi är bestörta, säger Bajenfans ordförande Daniel Sundqvist som i övrigt inte vill uttala sig.

Enligt Sportbladets uppgifter är dock de flesta inom Hammarby övertygade om att branden var anlagd och händelsen betraktas som ett attentat mot klubben.

– Vi har polisanmält händelsen och det finns stora förhoppningar om att man ska hitta förövarna, de har lämnat spår efter sig och det finns kameraövervakning på arenan, säger Göran Rickmer, evenemangsansvarig i Hammarby.

Spred sig aldrig

Var branden anlagd?

– Det är ingen större gissning att säga att den var anlagd. Det fanns inga lättantändliga vätskor eller så i förrådet och det finns ingen el där, så det kan inte bero på någon kortslutning, men vi får väl se vad polisen kommer fram till, säger Rickmer.

Förrådet ligger i direkt anslutning till den norra läktaren och inom Hammarby är man lättade över att branden inte spred sig vidare till själva arenan.

– Det är för jävligt. Det här är vår arena och det kunde ha spridit sig hur långt som helst. Vi har bevakning dygnet runt men det visste inte de som tände på. Vi är glada att branden upptäcktes i god tid, säger Rickmer.

ARTIKELN HANDLAR OM