Denni Avdic till Werder Bremen

avPetra Thorén

FOTBOLL

”Mitt mål har alltid varit Europa”

Foto: Flyttar till Tyskland Denni Avdic nästa klubbadress ser ut att bli Werder Bremen.

Denni Avdic lämnar Elfsborg.

Enligt Sportbladets källor åker den unge anfallsstjärnan till Tyskland i dag för att genomgå en läkarundersökning.

Han förväntas skriva på för Bundesligalaget Werder Bremen i dag eller i morgon – en affär som ger Elfsborg 20 miljoner kronor.

En säsong fylld av spekulationer, men även konkreta bud, slutade med att U21-spelaren Denni Avdic stannade i Borås.

Men nu är han på väg att flytta.

Långt kontrakt

Enligt Sportbladets källor åker den 22-årige anfallare med sin agent Jonas Svensson till Tyskland i dag. I eftermiddag genomgår Avdic den sedvanliga läkarundersökningen och om inget oförutsett sker skriver han under i kväll eller i morgon förmiddag.

Affären kommer att ge, erfar Sportbladet, Elfsborg 20 miljoner kronor.

Det handlar om ett längre kontrakt.

Tung höst

Sportbladet sökte i går utan framgång Denni Avdic och Jonas Svensson. Denni Avdic har tidigare under säsongen varit aktuell för den tyska klubben Schalke.

– Mitt mål har alltid varit att komma ut i Europa. Det är kul om klubbar är intresserade och jag vill ut, men sådana saker sköter inte jag utan min agent, sa Avdic i höstas.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson:

– Denni har fått tillåtelse att åka ner för att få tid att tala om de personliga detaljerna i sitt kontrakt och det kan utmynna i en läkarundersökning.

– Jag kommer att tala med Werder Bremen i kväll eller i morgon.

Denni Avdic, som gjorde 19 mål i allsvenskan i år, kommer till ett Werder Bremen som haft en tung höst. Laget ligger på 14:e plats i tabellen och har åkt ut i Champions League.

Uttagen i landslaget

Efter förlusten av den portugisiske anfallaren Hugo Almeida, som gått till turkiska Besiktas, har det spekulerats om en ersättare.

Denni Avdic namn har inte förekommit i spekulationerna, men enligt tidigare uppgifter fanns representanter för den tyska klubben på läktaren när Elfsborg spelade mot Napoli.

Denni Avdic, 20, är uttagen till förbundskapten Erik Hamréns landslag inför januariturnén.

ARTIKELN HANDLAR OM