Nu talar han igen

FOTBOLL

Legenden hyllar rivalens tränare Jürgen Klopp

Bayern München möter Inter i Champions League nästa vecka.

Då passar Franz Beckenbauer på att hylla ligakonkurrentens tränare.

– Utan tvekan är han en av de bästa tränarna vi har i Tyskland, säger han till tyska tz-onlne.de

Borussia Dortmund går som tåget i Bundesliga. Traditionsklubben har tio poängs försprång ner till Bayer Leverkusen på plats två. Experter hyllar laget som det spelskickligaste och mest underhållande.

Bakom den ekonomiskt hårt ansträngda klubbens framgångar ligger tränaren Jürgen Klopp som tog över 2008. Sedan dess har laget vuxit samman och klättrat uppåt i tabellen, med stormsteg.

För Bayern München har inte säsongen varit lika rolig, men nu befinner sig laget på tredje plats i Bundesliga och under onsdagen väntar Inter i Champions League. Holländaren Louis van Gaal styr klubben, men det är inte han som hyllas av den inflytelserika München-legenden.

– Klopp gör ett superbra jobb i Dortmund, bättre blir det inte. Han är utan tvekan en av de bästa tränarna vi har i Tyskland, säger Franz Beckenbauer till TZ.

Om han vill att Dortmund-tränaren ska ersätta Louis van Gaal vill han inte svara på, men han utesluter inget. Istället svarar han lite hemlighetsfullt.

– Jag kan tänka mig att Klopp någon gång vill ta nästa steg i karriären, säger han till TZ.

Robben och Ribéry tillbaka

Louis van Gaal har gått sin egen väg många gånger, utan att lyssna på Bayern Münchens styrelse. Kanske är det därför Franz "der Kaiser" Beckenbauer är mer återhållsam när han pratar om holländaren.

– Louis har satt sin stämpel på laget, nu spelar laget som han vill, säger han till TZ.

Inför åttondelsfinalen i Champions League förväntas de spelskickliga mittfältarna Arjen Robben samt Franck Ribéry vara tillbaka i startelvan. Duon, som i Tyskland kallas för "Robbéry", anses vara nödvändiga för ett framgångsrikt Bayern.

– Robben och Ribéry passar inte in i van Gaals spelsystem. Han lägger värde i positionsspel och passningsspel, inte individualitet. Det låter kanske komiskt, men de båda är visserligen avgörande, säger Franz Beckenbauer till TZ.

Det är inte helt ovanligt att Bayern München-ikonen kommer med lite svårtolkade kommentarer, särskilt när laget ska spela de stora matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga