AIK Fotboll

Black Army bekräftar nidramsor om Hansson

Av: 

Johan Linderstam

FOTBOLL

Ordföranden: ”Vi sjöng så”

AIK anmäldes för att publiken ska ha kallat domaren Martin Hansson för ”hora”.

Black Armys ordförande bekräftar nidramsorna – men ifrågasätter samtidigt den nu rådande frekvensen på anmälningarna till disciplinnämnden.

– Vi sjöng så. Men man ställer sig frågande varför anmälningarna rasar in just nu. Har bygget av nya nationalarenan blivit så mycket dyrare? säger Daniel Wilhelmsson till Sportbladet.

Inför säsongen instruerades matchdelegaterna att de skulle gå hårdare mot kränkningar från läktarna. Och det är instruktioner som minst sagt tagits på allvar.

Djurgården fälldes

Banderoller och rop från Örebros, AIK:s och Djurgårdens supportrar har anmälts och den 30 maj dömdes Djurgården till böter på 25 000 kronor ”på grund av inkastade föremål samt kränkande ramsor riktade mot domaren”.

Efter matchen hemma mot Malmö i går var det på nytt AIK:s tur att anmälas av matchdelegaten efter att klacken rapporteras ha sjungit ”hora, hora, hora – Martin Hansson är en hora” och domen mot Djurgården lär då vara prejudicerande när disciplinnämnden tar upp fallet.

”Allsvenskan ingenting utan sin publik”

Och Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson bekräftar nu nidramsorna för Sportbladet.

Vissa säger att ni ropade ”Martin Hansson är från Mora”, andra att ni kallade honom hora. Vad sjöng ni?

– Vi sjöng så, "Martin Hansson är en hora", säger han och utvecklar:

– Han säljer sig alldeles för billigt. Det var flera straffsituationer där vi skulle haft straff och publiken börjar då gnälla på domaren. Men man måste få reagera. Det har vi gjort i alla tider. Allsvenskan är ingenting utan sin publik.

Samtidigt är Wilhelmsson kraftigt tveksam till de nya direktiven som gjort att anmälningar trillar in till disciplinnämnden i rask takt.

– Man ställer sig frågande varför anmälningarna rasar in just nu. Har bygget av nya nationalarenan blivit så mycket dyrare? Man börjar ju undra.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll

AIK

Allsvenskan i fotboll