”Fabregas är frustrerad”

FOTBOLL

Arsene Wenger är orolig att mittfältaren ska lämna i sommar

Arsene Wenger är orolig.

Fransmannen tror att Arsenals svaga säsong kan göra att Cesc Fabregas vill lämna i sommar.

– Kanske har den här säsongen varit en tung börda för Cesc, säger Wenger till Daily Mail.

Arsenal har en liten chans att ta ligatiteln den här säsongen. Men då måste klubben vinna på söndag mot Manchester United, som sedan får avsluta säsongen väldigt svagt.

Managern Arsene Wenger är orolig för att lagkapten Cesc Fabregas ska vilja gå till Barcelona i sommar efter Gunners svaga säsong.

– Kanske har den här säsongen varit en tung börda för Cesc, han sätter för mycket press på sig själv, säger Wenger till Daily Mail.

– Det är för mycket press för någon i hans ålder. Men han är kapten och van Persie (Robin) är vicekapten och de sätter stor press på sig själva. Men det blir ju så, Cesc är en vinnare. Och när det inte fungerar blir han frustrerad.

Fabregas kommer bli starkare

Wenger tror att spanjorens situation kommer att förändras när Arsenal börjar vinna titlar igen.

– Så fort spelarna vinner kommer de att bli starkare. Pressen är för stor på Cesc för tillfället eftersom det inte går så bra som vi vill. Men så fort det gör det så kommer han att växa, säger managern till Daily Mail.

– Varje hinder i livet gör en starkare om man är en stark karaktär, och det är han. Tro mig att han kommer att bli starkare.

ARTIKELN HANDLAR OM