Ronaldo har högst lön i fotbollsvärlden

FOTBOLL

Messi och Torres skuggar

Foto: Ja, du tjänar mest, Cristiano...

Cristiano Ronaldo och Leo Messi slåss om en plats i den kommande Champions League-finalen.

De slåss också om tätpositionen i fotbollsvärldens löneliga.

Portugisen tjänar mest av alla, skuggad av argentinaren och en viss vintervärvning som gjort större succé i löneförhandlingarna än i den nya klubbtröjan.

Det är den portugisiska sajten futebolfinance som granskat utbetalningarna för fotbollsvärldens bäst betalda spelare, och det är den här gången bara den rena lönen som räknats in.

Och det är del ganska väntade resultat som levereras, som att de fem första på listan heter Cristiano Ronaldo, Leo Messi, Fernando Torres, Yaya Toure och Wayne Rooney.

Sneijder bara 86:a

Men det finns också en hel del oväntade.

Som att Real Madrids passningsgeni Xabi Alonso bara är 71:a på listan, som att Inters mittfältsankare och en av världens klart bästa spelare, Wesley Sneijder, först återfinns på plats 86, och som att Barcelonas hårfagre mittback Carles Puyol har 47 namn framför sig.

De flesta från Europa

Ett av dem är Glen Johnsson – 24:a på listan – och sett till vilka den frejdige ytterbacken har bakom sig kan man konstatera att Johnson måste slipat argumenten väl när han löneförhandlade med Liverpool.

Också anmärkningsvärt är att endast fyra spelare håller till utanför Europa – Ronaldinho, David Beckham, Deco och Thierry Henry.