”Det här är ett stort steg uppåt”

FOTBOLL

Torres: Drogba är världens klart bästa anfallare

1 av 4

Liverpool-fansen brände Fernando Torres tröja i protest mot stjärnans svek.

På söndag kan han bli ännu mer impopulär hos sina forna supportrar.

Då kan han få debutera för Chelsea, mot just Liverpool. Hans målsättning med matchen:

– Förhoppningsvis kan jag göra mål, säger han.

Fernando Torres blev natten mot tisdag den dyraste spelaren någonsin i Premier League när Chelsea betalade drygt en halv miljard för Liverpools anfallare. Övergången har väckt starka känslor bland Liverpools fans och en grupp upprörda supportrar brände bland annat upp Torres tröja utanför Pools träningsanläggning.

”Finns inga fler steg uppåt”

Torres själv är själv lyrisk över övergången.

– Chelsea är ett av lagen jag vill spela för. De är en av de största klubbarna i Europa och efter det här finns det inga fler steg uppåt, säger Torres till Chelseas egen TV-kanal.

– Jag är säker på att jag tar ett stort steg uppåt i min karriär genom att gå till en klubb som Chelsea.

Liverpool har varit en stor besvikelse i årets Premier League. Nu hoppas Torres att en flytt till regerande mästaren inte bara ska ge en ligatitel utan även en vinst i Champions League.

”Drogba är bäst i världen”

– Det är min dröm att vinna Champions League och jag är säker på att jag kan, när jag nu spelar för Chelsea.

I intervjun med Chelsea TV berättar Torres att han redan förra sommaren ville lämna Liverpool.

– Jag kände från förra sommaren att jag behövde ta ett steg uppåt i min karriär för att möta min ambition som fotbollsspelare.

Trots övergångssumman på drygt en halv miljard räknar Torres inte med någon säker startplats. Istället hyllar 26-åringen sina nya anfallskonkurrenter.

– Jag är en stor beundrare av alla Chelseas anfallare. När jag var ung minns jag hur (Nicolas) Anelka spelade för Arsenal. Självklart är (Didier) Drogba den klart bäste anfallaren i världen. Det är ett stort ansvar att spela bredvid dem eftersom de spelar på en så hög nivå.

Redan på söndag kan Torres debutera med Chelsea. Detta mot Torres forna klubb Liverpool. Perfekt läge för Torres att göra sig ännu mer impopulär i trakterna kring Anfield, alltså. Och det är precis det spanjoren hoppas på.

– Om jag får chansen att spela, då kommer jag göra mitt bästa och förhoppningsvis kan jag göra mål, säger han till Chelsea TV.

ARTIKELN HANDLAR OM