Rooneys pappa gripen i spelhärva

FOTBOLL

Här är chocken för Wayne Rooney.

Stjärnans pappa och farbror har gripits misstänka för inblandning i en spelskandal – mitt under uppladdningen inför de avslutande EM-kvalmatcherna.

– Rooney är lugn och avslappnad, säger England förbundskapten Fabio Capello.

Merseyside-polisen slog till i morse och bland de nio som greps fanns enligt Daily Mirror Wayne Rooney senior, 48, och Richie Rooney, 54.

Wayne Rooneys pappa greps i sitt hem.

Samtidigt, i Glasgow, arresterades Motherwells Steve Jennings, 26. I mötet med Hearts i december förra året fick Jennings rött kort med åtta minuter kvar av matchen, något som ska ha att göra med spelskandalen.

– Tio arresteringsorder har utfärdats och nio personer har gripits i en utredning som handlar om misstänkta spelaktiviteter, säger en talesman för Merseyside-polisen.

– De gripna är en 29-åring från Bootle, en 48-åring från West Derby, en 54-åring från Norris Green, en 26-åring från Croxteth, en 22-åring från Kirkdale , en 31-åring från Litherland, en 68-åring från Fazakerley, en 36-åring från Kirkby och en 26-åring från Glasgow.

Möter Montenegro

England är i praktiken klart för EM-slutspelet nästa sommar.

Men Rooney får en jobbig uppladdning inför Englands möte med Montenegro och i morgon. Förbundskaptenen Fabio Capello ger dock lugnande besked.

– Jag har pratat med Rooney och han verkade lugn och avslappnad. Inga problem för matchen i morgon mot Montenegro, säger han enligt AP.

ARTIKELN HANDLAR OM