Zlatan nominerad till Ballon d'Or

FOTBOLL

Finns med på Fifas lista bland de 23 bästa i världen

Zlatan Ibrahimovic, 32, är nominerad till Ballon d'Or.

Efter hans uppvisning mot Anderlecht förra veckan har han seglat upp som en av favoriterna till att kamma hem Fifas mest prestigefyllda pris.

Som motståndare har han bland andra Cristiano Ronaldo och Lionel Messi, men också lagkamraterna Thiago Silva och Edinson Cavani i PSG.

Zlatan Ibrahimovic kan kamma hem Fifas mest prestigefyllda pris.

I dag presenterar Fifa sin lista över de 23 kandidater som är nominerade till Ballon d'Or, priset som går till årets bästa fotbollsspelare.

På den stjärnspäckade listan står Zlatan Ibrahimovic, 32, som ensam svensk. I sällskap har han lagkamraterna i PSG, Edinson Cavani och Thiago Silva.

Bayern München dominerar

Flest spelare på listan har det tyska storlaget Bayern München. Hela sex spelare från laget finns med bland de nominerade, från målvakten Manuel Neuer och lagkaptenen Philipp Lahm till Bastian Schweinsteiger, Franck Ribéry, Arjen Robben och Thomas Müller.

Barcelona har fyra spelare med på listan. Förra årets vinnare Lionel Messi finns sedvanligt med, när argentinaren kammade hem Guldbollen i fjol blev han historisk som den förste i världen att vinna priset fyra gånger i följd. Andrés Iniesta röstades fram som trea förra året och finns återigen med på listan i år, tillsammans med mittfältskollegan Xavi. Även 21-åriga Neymar finns med som kandidat.

Real Madrids Cristiano Ronaldo blev tvåa förra året och är nominerad i år igen.

Vinnaren presenteras på Fifas tv-sända gala den 13 januari 2014.

Se hela listan nedan!