”Jag tror inte att Ibra får guldbollen”

FOTBOLL

Zlatans lagkamrat håller Ronaldo och Messi före

Foto: ”Att någon av Silva, Cavani eller Zlatan ska vinna ser jag som mycket svårt”, säger Motta.

SAINT GERMAIN-EN-LAYE. PSG har tre spelare nominerade till Ballon d'Or.

Men någon internationell guldboll för Zlatan Ibrahimovic blir det inte enligt lagkamraten Thiago Motta.

– Ibra och de andra förtjänar att vara nominerad, men det finns två andra spelare som är en bit framför dem, säger Motta.

När de europeiska klubbarna i går summerade sina nomineringar till Ballon d'Or, den internationella guldbollen, kunde Paris Saint-Germain konstatera att man med sina tre nominerade spelare är tredje bästa klubb i Europa. Bara Bayern München med sex nominerade, och Barcelona med fyra, är bättre än PSG, som till exempel är före Real Madrid i år.

Men att Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva eller Edinson Cavani till slut ska tilldelas den åtråvärda bollen tror klubbens mittfältare Thiago Motta inte.

”Messi bättre än Ronaldo”

– De förtjänar att vara på listan, men det är svårt att vinna. Just nu är det två spelare som är en bit framför de andra, Cristiano och Messi. Två spelare som visar sedan länge att de har en högre nivå, säger Thiago Motta och fortsätter:

– Messi är ännu bättre än Ronaldo för mig. Under de senaste åren har han visat att han är den bäste av dem alla. Thiago Silva, Cavani och Ibra förtjänar att vara där för att konkurrera, men att någon av dem ska vinna ser jag som mycket svårt, för de här två spelarna finns där framför.

Paris Saint-Germain möter på fredag Lorient efter att man spelat oavgjort mot Saint Etienne. 2–2-matchen innebar dock att man förlänger en svit på 30 matcher utan förlust.

Thiago Motta menar att vissa taktiska förändringar på planen gjort laget starkare.

– Vi har blivit bättre i spelet, framför allt med boll. Vi har börjat konstruera spelet bakifrån. Förra året väntade vi mer på att motståndaren skulle agera. Vi har mer bollinnehav nu, det är det bästa med i år, när vi inte har bollen så har vi det svårt.

Zlatan tränade på gym

Zlatan Ibrahimovic inledde dagens träning med individuella övningar i klubbens gym och fanns inte med på planen.  Men PSG:s pressansvarige Yann Guerin säger till Sportbladet att det inte rör sig om någon skada.

ARTIKELN HANDLAR OM