La Liga

Fina gesten – till den unga flickan

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Målades ut som fotbollens ”bad boy” – här visar Ronaldo en annan sida

Cristiano Ronaldo målades ut som boven i fotbollsvärlden av Fifa-presidenten Sepp Blatter.

Ronaldo rasade mot antydan och passade i helgen på att visa en annan sida efter att han råkat skjuta bollen i huvudet på en ung flicka i publiken.

Genom att ge henne hans matchtröja.

Real Madrid krävde en offentlig ursäkt av Sepp Blatter sedan Fifa-presidenten uttalat sig om stjärnan Cristiano Ronaldo och målat ut portugisen som något av "fotbollens bov".

– Messi är en bra pojke. Han är den snälla killen. Den andre. Det är något annat. Den andre är som en general på planen. Men det är den andra sidan av fotbollen och det är bra att också ha sådana generaler på planen. Det ger liv åt fotbollen. En har större nota hos frisören än den andre men det spelar ingen roll, sa Blatter.

Gav bort sin tröja

Ronaldo svarade först på Twitter med orden ”Den här videon visar respekten och hänsynen som Fifa har för mig, min klubb och mitt land. Mycket är förklarat nu”. Sedan fortsatte 28-åringen genom en hälsning till Blatter när han firade ett av sina mål mot Sevilla.

I helgens 3-2-seger mot Rayo Vallecano visade också ”fotbollens bov” upp sin goda sida efter att ha råkat skjuta en boll i huvudet på en flicka i publiken. Ronaldo fortsatte spela men hade inte glömt flickan.

När portugisen lämnade planen drog han av sin tröja och kastade till den unga motståndarsupportern.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga