Bryter tystnaden: ”Lämnar Liverpool”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Suarez: ”Jag måste få spela Champions League”

Suarez vill bort från Liverpool.
Foto: AP
Suarez vill bort från Liverpool.

Luis Suarez, 26, bryter tystnaden.

Uruguayanen kritiserar Liverpool och slår fast att han kommer att lämna in en transferbegäran inom veckans slut.

– Jag känner mig inte sviken av klubben, men de lovade mig något för ett år sedan… säger Suarez.

Sommarens kanske största Silly season-snackis når nu sitt slut. Arsenal har knappast gjort någon hemlighet av att man vill knyta till sig Liverpools succéanfallare Luiz Suarez och spelaren själv har hela tiden indikerat att han vill lämna.

För en tid sedan lade "Gunners" ett bud på 40 miljoner pund – plus en extra pund i tron om att de aktiverat en klausul som tillåter dem att förhandla med Suarez.

Liverpool hävdade i sin tur att klausulen enbart innebär att förhandlingarna "måste inledas”.

Brittiska medier har skrivit om att Suarez och hans agent haft planer på att dra Liverpool inför rätta för att få sin vilja igenom.

Det kommer man inte att göra.

Det berättar Suarez själv.

Han talar nämligen ut om flyttryktena – för första gången.

”De lovade mig något...”

– Förra året hade jag chansen att flytta till en stor europeisk klubb, men jag stannade tack vare ett löfte att om vi missar Champions League så kommer jag att få gå. Jag gav precis allt förra säsongen, men det räckte inte till en topp fyra, fem-placering. Nu är min stora önskan att Liverpool ska hålla sitt löfte, säger stjärnan till mycket ansedda The Guardian.

– Jag känner mig inte sviken (av klubben), men de lovade mig något för ett år sedan precis som jag lovade klubben att stanna kvar och göra mitt bästa för att ta dem till Champions League. De gav mig ett löfte för ett år sedan och jag vill att de ska stå för sina ord. Det var inte bara en muntlig överenskommelse utan något som finns på papper. Jag byter inte klubb för att skada Liverpool, säger Suarez.

”Hoppas supportrarna förstår”

Tränaren Brendan Rodgers har för några dagar sedan berättat att Suarez accepterat sin position i klubben. Uruguayanen bekräftar att de haft samtal, men enligt Suarez själv har han hela tiden varit tydligt med att han vill lämna.

Anfallaren har gjort 51 mål på 96 framträdanden under sin tid i Liverpool och tycker att de supportrar som ser honom som en svikare är fel ute.

Han understryker också att Liverpool kommer att tjänar stora pengar, eftersom han köptes från Ajax för cirka 220 miljoner kronor och nu väntas säljas för det dubbla.

– Jag har fått ett fantastiskt mottagande i Liverpool. Jag hoppas inte att supportrarna är arga. Jag tror att de kanske förstår min situation, min ambition att slåss på den allra högsta nivån.

– Jag är 26 år gammal och behöver spela i Champions League. Jag har väntat länge på att få göra det, säger han till The Guardian och fortsätter:

– Det är inte så att jag ber om att få lämna för en ärkerival. Jag kan inte tänka mig att gå till en klubb som inte spelar Champions League. Folk säger att Liverpool förtjänar mer av mig, men jag har gjort 50 mål på 100 matcher och nu kan de dubbla pengarna de invisterade i mig.

– Liverpool kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat. Min dotter föddes här, Liverpool gav mig chansen att spela i England och klubben stod upp för mig när jag stängdes av (efter bitattacken).

Öppnar för Real Madrid

Utöver Arsenal har även Real Madrid tydligt aviserat sitt intresse.

– Om någon frågar mig: "Vill du spela i Real", så är det som om någon frågar mig om jag vill byta jobb till ett större företag. Alla människor i världen strävar efter större utmaningar, så ja det kan jag tänka mig, säger Suarez.

Samtidigt antyder han att Arsenal – som måste kvala till Champions League – är ett alternativ.

– Det enda jag kan säga är att jag prioriteter Champions Leauge-spel, men just nu är Premier League den största och bästa ligan i världen.

Tränaren Rodgers pratade återigen om flyttrykterna inför resan till Norge, dit Suarez inte följer med.

– Luis är en fantastisk spelare, men det här projektet är större än honom, sa Rodgers då enligt The Guardian.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN