Hammarbys fans invaderar Malmö

avKajsa Nordmark

"Vi kommer att låta högst"

Hammarby-supportrar kommer att invadera Malmö i helgen.

Över tusen Hammarbyare har köpt biljetter till cupmötet mot MFF.

– Folk är väldigt fotbollssugna och det är inte varje dag som vi möter ett allsvenskt lag heller, säger Pia Lundgren Moberg i Bajen fans.

Tidigare försökte Stockholmsklubben fixa fram extra supporterbussar till matchen, men misslyckades. Men det stoppar inte fansen från att åka.

Bajenfansen har köpt över hälften av alla sålda biljetter till matchen mellan Malmö och Hammarby.

Om Hammarby skulle vinna skulle laget dessutom vara klart för avancemang i Svenska cupen och därför väntas ännu fler Hammarbysupportrar köpa biljetter till matchen.

Under torsdagseftermiddagen hade 1 100 hammarbyare köpt biljetter.

– Det kan bli fler. Det är åtta bussar som åker från Stockholm, men fans från övriga Sverige kommer ju också. Folk åker privat, hyr minibussar också, säger Pia Lundgren Moberg styrelseledamot i Bajen fans.

"Vi försöker alltid låta högst"

Att det är så många Hammarbysupportrar som åker på just den här matchen tror Pia Lundgren Moberg har att göra med att de möter ett lag från allsvenskan.

– Folk är väldigt fotbollssugna och det är inte varje dag som vi möter ett allsvenskt lag heller. Det är lite kul att vi har köpt över hälften av alla biljetter, säger hon.

Hon tror att de grönvita supportrarna kommer låta högst och mest i Malmö.

– Jag har varit på många bortamatcher och vi försöker alltid höras mest. Det kanske bara är en vanlig match för Malmö, men för Bajen" är det stort.

Totalt har Malmö sålts 2 135 biljetter till matchen. En överraskande låg siffra men enligt Peter Åhlander, kommunikationschef i Malmö FF, är det många fler som kommer dyka upp. Alla 8 644 stycken som köpt årskort kommer nämligen in gratis på matchen.

– Det är alltid trevligt med mycket gästande supportrar, säger Peter Åhlander till Sydsvenskan.

Just nu är det Hammarby som har publikrekordet i svenska cupens gruppspel. Om Malmö ska slå det måste det komma över 7 875 personer till matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM