Klart: Hysén har fattat sitt beslut

FOTBOLL

Lämnar IFK Göteborg för lukrativt proffskontrakt

Tobias Hysén lämnar IFK Göteborg för proffsäventyret i Kina.

Enligt uppgifter till Sportbladet har Hysén redan skrivit på och affären presenteras vilken dag som helst.

– Det har funnits andra klubbar med i bilden in i det sista, men nu har han bestämt sig för spel i Shanghai East Asia FC, säger en källa till Sportbladet.

Den 15 december avslöjade Sportbladet att Tobias Hysén var på väg till Shanghai. Samma dag lyfte 31-åringen från Sverige för att bekanta sig med den nya miljön innan han bestämde sig för en flytt.

Offentliggörs vilken dag som helst

– Alla intryck var bra, även om det finns en del att fundera på. Vilka saker det är kan jag inte riktigt gå in på. Det får ta den tid det tar, men antagligen bestämmer vi oss i mellandagarna så att vi vet vad som gäller efter nyår, sa Tobias Hysén när han återvände till Sverige den 20 december.

Nu har anfallaren tagit ett beslut: Han tackar ja till Shanghai East Asia FC. Läkarundersökningen och kontraktsskrivningen klarades av redan under besöket så det enda som återstod var just Hyséns eget ja.

– Det har funnits andra klubbar med i bilden in i det sista, men nu har han bestämt sig för spel i Shanghai East Asia FC. Klubbarna offentliggör övergången vilken dag som helst, säger en källa till Sportbladet.

Får tio miljoner netto

Enligt Sportbladets uppgifter har Hysén skrivit på ett tvåårskontrakt, värd cirka tio miljoner kronor netto. IFK Göteborg får i sin tur cirka nio miljoner kronor för sin stjärna.

Sportbladet har sökt Tobias Hysén för en kommentar utan resultat. Efter besöket i Kina kommenterade 31-åringen sin nya klubb så här:

– Shanghai är en häftig stad, grymt stor alltså. Klubben verkar vara väldigt proffsigt skött och man har en stor och fin anläggning. Och arenan är gigantisk.

ARTIKELN HANDLAR OM