”Räcker inte för att fira det här”

FOTBOLL

Niva efter Suarez festinledning: Han måste tillbaka till butiken

Luis Suarez kritade på ett drömkontrakt och laddade för fest på lågprisvaruhuset Costcos.

På lördagen började 26-åringen firandet.

Anfallaren sköt Liverpool till topp i Premier League med två mål mot Cardiff.

Bara timmar efter att ha kritat på sitt nya kontrakt värt 437 miljoner kronor dök Luis Suarez upp i lågprisvaruhuset Costcos gångar med 72 flaskor öl i kundvagnen. Det var med andra ord laddat för fest när Liverpool på lördagen tog emot Cardiff.

Skrev ligahistoria

Det var inte heller något snack om vem som ordnade partyt.

Luis Suarez gjorde två mål och en assist i 3-1-segern. 26-åringen satte 1-0 med en vacker volley, gav Raheem Sterling öppet mål till 2-0 och fyllde på till 3-0 med ett skruvat klassavslut. En osannolik uppvisning av ligans hetaste spelare.

Suarez blev därmed den förste spelaren i Premier Leagues historia att göra tio mål under en kalendermånad. Totalt har anfallaren gjort 19 mål under säsongen och leder därmed skytteligan överlägset före Manchester Citys Sergio Aguero på 13 mål.

– Han är som en elektrisk mus, säger förre Liverpool-profilen Michael Owen.

”Undrar om 72 öl kommer räcka”

Lägg till sex assist från Suarez och ni får den makalösa statistiken 25 poäng – på bara tolv spelade matcher, uppger Viasat.

– Efter att ha sett den första halvleken mot Cardiff undrar man ju verkligen om 72 öl kommer räcka under firandet i kväll. Suarez måste tillbaka till butiken efter matchen, skämtar Sportbladets Erik Niva i Viasat Fotbolls studio.

Utöver Suarez gjorde även bland andra Jordan Henderson en fantastisk första halvlek och låg bakom alla tre målen. Det är med andra ord bäddat för fest för flera än Suarez.

Hela Liverpool kan på lördagen fira att de leder ligan, en poäng före Arsenal och tre före Chelsea som möter varandra på måndag.

– Vi spelade bra i första halvlek men det är för tidigt att säga att vi kan vinna titeln. Vi måste jobba hårt i nästa match också, säger Suarez till BBC.

”Luis Suarez spelar för kärleken” – läs Erik Nivas dokument om hemligheten bakom framgången!

ARTIKELN HANDLAR OM