"Luis var ren briljans"

FOTBOLL

Suarez höjs till skyarna i dag

1 av 7

Luis Suarez stod för en målexplosion mot Norwich i går.

Uruguayanen gjorde fyra mål – i dag hyllas han stort av både brittisk press och Brendan Rodgers.

– Luis var ren briljans, säger Liverpool-managern.

Fyra mål, varav tre drömmål, låg Luis Suarez bakom när Liverpool vann med förkrossande 5-1 mot Norwich mot onsdagskvällen. Hattricket gör honom historisk – Suarez är nu den första personen någonsin att göra tre hattrick mot ett och samma lag i Premier League.

Med ett dykande vristskott från 36 meter inledde Suarez målskyttet. En dryg kvart senare satte han 2-0 på nära håll framför mål innan han ensam fick fyra spelare mot sig, och då lyfter bollen över en av försvararna för att därefter lägga dra in 3-0 på halvvolley. I andra halvlek fullbordar han sin uppvisning med ett frisparksmål i krysset, innan han passar fram till Raheem Sterlings 5-1 mål.

Höjs till skyarna

I dag hyllas uruguayanen över hela England.

– Luis var ren briljans, säger Liverpools manager Brendan Rodgers lyriskt enligt The National.

– Det var bara glädje att titta på. Jag tror att alla som såg matchen tyckte att det var en makalös kväll. Det var inte bara det att han gjorde fyra mål, utan det var sättet han gjorde målen på, fortsätter han.

I dagens Daily Mirror kallas Suarez för "Kung Luis" och Daily Express beskriver hans uppvisning som en sensation.

"Han är nu den första spelaren i Premier League att göra hattrick i hattricks mot ett och samma lag – det startade med ett 36 meters underverk", skriver tidningen.

– Luis har blivit en av de bästa anfallarna i världen efter det här. Det han visade upp var helt otroligt. Han är utan tvekan en spelare i världsklass, säger Rodgers.

ARTIKELN HANDLAR OM