Bekräftar: Lämnar Barça för Arsenal

FOTBOLL

Anfallaren följer fem andra Barça-spelare – så har det gått för alla

Barcelonas manager Tata Martino reste personligen till Antonio Sanabrias hem för att övertala talangen att stanna i Barcelona.

Men efter uteblivna löften om a-lagsspel har 17-åringen nu istället bestämt sig för Arsenal.

– Jag räknar med att det blir klart nästa vecka, säger agenten Raul Verdu enligt Daily Mail.

Foto: Antonio Sanabrias

Efter den extremt lyckade värvningen av en 16-årig Cesc Fabregas från FC Barcelona 2003 har Arsenal vägrat släppa blicken från Barças ungdomsakademi. 2005 kom Fran Merida, 2011 hämtades Jon Toral samt Hector Bellerin och i somras anslöt Julio Pleguezuelo Selva.

Nu får de sällskap.

”Diskussionerna långt gångna”

Antonio Sanabrias agent bekräftar nu att 17-åringen lämnar Barcelona för Arsenal.

– Våra diskussioner med Arsenal är långt gångna och jag förväntar mig att allt löser sig i nästa vecka, säger Raul Verdu som citeras av både The Mirror och Daily Mail.

Anfallaren hämtades till den spanska klubben från ungdomsspel i Paraguay 2009. Trots tre seniorlandskamper för Paraguay har Sanabria bara fått representera Barcelonas b-lag. Nu har han tröttnat.

”Fått möjligheten att spela för a-laget”

I november förklarade agenten Verdu varför kontraktsförhandlingarna med Barcelona kollapsat.

– Han har fått möjligheten att spela för a-laget i flera klubbar. Utöver det ekonomiska är den stora skillnaden att andra klubbar erbjuder a-lagsspel, sa Verdu då till Marca.

Då avslöjade agenten också att Barcelonas manager Tata Martino överraskat Sanabria och hans familj med ett besök i hemmet i Sitges utanför Barcelona. Mötet var ett sista försök av Barça att locka kvar talangen. Det misslyckades.

ARTIKELN HANDLAR OM