Zlatan Ibrahimovic kan 'byta' landslag

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

...Men i så fall bara tillfälligt

1 av 9

Zlatan Ibrahimovic kan snart dra på sig en främmande tröja.

Enligt serbiska medier ingår svensken i planerna för en "landslagsmatch" mellan Serbien – och Republika Srpska.

Det sistnämnda laget vill åt "Ibras" tjänster.

De minst sagt märkliga uppgifterna kommer från sajten svet.rs.

De skriver att Borussia Dortmunds före detta assisterande tränare Zeljko Buvac, som är tänkt att bli ny förbundskapten för Republika Srpska, som vill starta ett landslag, ställt in siktet på att försöka "sno åt sig" PSG-stjärnans tjänster.

Det är i höst som det serbiska landslaget planerar att drabba samman med Republika Srpska, även kallat Serbiska republiken, som är den ena av Bosnien och Hercegovinas två entiteter.

Zlatan är född och uppvuxen i Rosengård i Malmö men hans far, Sefik, är bosnier medan Zlatans mamma, Jurka, är kroatiska.

”Alla vet vad han går för”

Zeljko Buvac har storslagna planer inför vad som kan bli hans debutmatch med Republika Srpska. Han vill plocka in både Zlatan – samt Sevillas Marko Marin. Bara de inte är upptagna med landslagsspel för sina ordinarie länder.

– Marin räknar jag verkligen med, han ingår inte i Joachim Löws planer, så det vore ett bra tillskott. Vad gäller Ibrahimovic … jag menar, hela fotbollsvärlden vet vad han går för. Han ingår i våra planer om han inte är upptagen med det svenska landslaget.

Viktiga matcher

I nuläget har Buvac inte fått något besked från Zlatan, enligt svet.rs.

Klart är dock att han inte är tillgänglig 6 september, 10 september, 11 oktober eller 15 oktober.

Då spelas de oerhört viktiga VM-kvalmatcherna mot Irland, Kazakstan, Österrike respektive Tyskland.

Fotnot: Republika Srpska är ett administrativt område (motsvarighet till län) i landet Bosnien-Hercegovina. Området har inte haft ett "landslag" tidigare och är inte associerat till Fifa eller Uefa. De vill spela matchen mot Serbien i samma form som Kataloniens herrlandslag i fotboll – också det ett lag som inte deltar i VM eller EM. Republika Srpskas fotbollsförbund har existerat sedan 1992.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN