Siffrorna på Zlatan får Frankrike att häpna

Tidningsläsare: ”Han har förbättrat bilden PSG”

PARIS. Zlatan Ibrahimovic har rört om i det franska fotbollsmedvetandet sedan ankomsten till Paris.

Tidningen Le Parisien har gjort en undersökning av fransmännens attityd till den svenske fixstjärnan – och fått fram några häpnadsväckande siffror.

Zlatan Ibrahimovic, 32, gjorde entré i Ligue 1 med det redan klassiska svaret på frågan vad han visste om sin nya liga:

– Jag känner inte till Ligue 1, men Ligue 1 känner till mig.

Snart två år senare har han med råge täckning för det uttalandet.

”Helt exceptionella siffror”

I en undersökning som Le Parisien beställt visar siffror att Zlatan Ibrahimovic trängt rakt in i fransmännens medvetande – och att det är omöjligt att inte tycka något om honom.

Bara 18 procent av den franska befolkningen säger sig i undersökningen inte ha någon åsikt om Zlatan Ibrahimovic och 62 procent menar att deras syn på svensken är ”positiv”. Bland de som klassar sig som ”fotbollsintresserade” (ungefär en tredjedel av fransmännen i undersökningen) är den siffran 74 procent, enligt Le Parisien ”helt exceptionella siffror”.

De positiva omdömena kring Ibrahimovic är många, i fallade skala stämmer 83 procent in i beskrivningen att Zlatan är ”bra”, 82 procent håller med om att han är ”talangfull” och 76 procent menar att Zlatan är ”spektakulär”.

”Förbättrat bilden av PSG”

Men många är också de fransmän som menar att Zlatan Ibrahimovic är ”arrogant” (63 %) och ”individualistisk” (55%) och bara 32 procent tycker att PSG-anfallaren verkar ”sympatisk”.

Däremot tycker 72 procent av de icke fotbollsintresserade och hela 82 procent av de som bryr sig om sporten att Zlatan Ibrahimovic förbättrat bilden av sin klubb Paris Saint-Germain.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN