”En våg av känslor”

Engelsk press: "Fördel Liverpool"

Hjältar och tårar, drömmar om guld - och en våg av känslor.

Engelsk press hyllar Liverpool efter gårdagens 3-2-seger över Manchester City.

– ”The Reds” tog ett mäktigt steg mot titeln, skriver Daily Mirror.

– Jag behöver ett mirakel.

Så sa Liverpools lagkapten Steven Gerrard i september 2012. Han talade om en omöjlig dröm utifrån de senaste årens tabellplaceringar, han lät sin vinnarskalle fyllas av negativa - och egentligen realistiska - tankar. Vinna Premier League? Nej. I så fall behövde han ett mirakel. Nästan två år senare är hans Liverpool fyra matcher från ligatiteln. Efter 3-2 mot Manchester City hemma på Anfield har man allt i egna händer - och i dag är engelsk press ense om att gårdagens seger var blytung.

– Stevie G grät av lycka när ”The Reds” tog ett mäktigt steg mot titeln, skriver Daily Mirror.

”Vågar drömma”

Rubriken på samma tidning är en kombination av ”tears” - tårar - och "heroes" - hjältar. Framför bilden på en gråtande Gerrard som omfamnar skytteligaledaren Suarez breder ”Tearoes” ut sig i gult och vitt. Från en annan vinkel har The Guardian fångat 33-åringen under rubriken ”Liverpool vågar drömma”. Här tittar Gerrard upp mot skyn och kramas om av en leende Simon Mignolet.

– Det var känslosamt, väldigt känslosamt, säger kaptenen i artikeln.

Han ledde ett Liverpool som Daily Star kallar för "Kings of the Kop". Tidningen menar att "de nya kungarna av engelsk fotboll blir krönta först om en månad, men Liverpool satte sig på tronen i går"

”Tårar av lycka”

I The Telegraph är bilder på glädjetårar utbytta mot jubel när Gerrard jagar ikapp målskytten Philippe Coutinho - och underrubriken fungerar som en strålande sammanfattning av matchen.

– Gerrard i tårar när Liverpool, 25 år efter Hillsborough, skaffar sig fördel i titelracet.

Rubrik? Tide of emotion. En våg av känslor. Och varför skulle The Independent mena annorlunda? ”Gerrards tårar av lycka” pryder sportens förstasida över bilden på en passionerat jublande kapten. För knappt två år sedan talade han om behovet av ett mirakel. Nu är Liverpool serieledare med fyra omgångar kvar och tio raka segrar i bagaget. Miraklet har aldrig varit närmare.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN