Fotbolls-VM 2018 i Ryssland

Påhoppet: ”Fulaste spelaren i hela VM”

avMartin Tolén

I morgon ställs Sverige mot England i en VM-kvartsfinal.

Då målas Marcus Bergs spelstil upp som ett hot.

”Det är den fulaste spelaren som är kvar i VM”, skriver The Times Tony Cascarino.

Fotbolls-England tycks vara på krigsstigen.

Efter mötet med Colombia har stora reaktioner väckts mot det colombianska laget för deras, enligt engelsmännen, brutala spelstil.

– Det är det smutsigaste laget jag någonsin mött. De knuffade domaren. De sparkade upp straffpunkten. Och fler saker som ni inte hört om än, sa John Stones på en presskonferens i går.

– Med spelarna de saknade visste de att de inte skulle kunna matcha England. Det var en vidrig fotboll, jag skulle ge dem enorma böter och till och med stänga av dem från nästa VM, föreslog förre landslagsspelaren Chris Waddle i BBC Radio.

”Fulaste spelaren i VM”

Och nu fortsätter nationen att hänga ut motståndare.

Måltavla den här gången: Svenske landslagsanfallaren Marcus Berg.

The Times-krönikören Tony Cascarino utser 31-åringen till ”den fulaste spelaren i hela VM”.

”England lämnade planen med småskador och blåmärken efter segern mott brutalt Colombia och de engelska backarna kan förvänta sig samma sak på lördag när de möter Marcus Berg. Han har stått för flest tacklingar av alla spelare som är kvar i VM. Jag är inte förvånad att Berg toppar listan då Sverige spelar mycket långbollar vilket leder till många dueller”, skriver Cascarino, tidigare landslagsspelare för Irland.

”Kommer inte få Berg ur balans”

Samtidigt som Berg toppar listan över flest avslut utan att ha gjort mål, så står han även på noll varningar trots 14 regelvidriga tacklingar.

”Berg är ofta den som inleder försvarspressen och som kan ge bort små frisparkar högt upp i banan för att stoppa motståndarnas anfallsförsök. Men trots att regelvidriga försök har han ännu inte fått någon varning, så England kommer inte kunna få Berg ur balans eller försöka spendera tid på att få honom utvisad”, skriver Cascarino.

Kvartsfinalmötet Sverige–England spelas på lördag klockan 16.00 och sänds i SVT 1.