Stjärnmålvakten klar för Linköping

avAdam Borg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Linköpings FC förstärker truppen till höstsäsongen.

Och det är inte vilken värvning som helst.

Den kanadensiska stjärnmålvakten Stephanie Labbé, 31, har skrivit på för de regerande mästarna.

– Jag är stolt över att vara med i LFC, säger nyförvärvet.

De regerande mästarna Linköpings FC sladdade rejält i tabellen under vårsäsongen. Men laget har spelat upp sig och är efter elva spelade omgångar bara sex poäng efter ledande Piteå.

Nu får man också fin förstärkning inför höstsäsongen. Strax efter att Olof Unogård presenterades som ny tränare kom nästa glädjebesked för fansen. Den kanadensiska stjärnmålvakten Stephanie Labbé har skrivit på för klubben och ansluter till laget i slutet av juli. Något som Corren först avslöjade.

– Jag är stolt över att vara med i LFC och att ta med min erfarenhet och ledarskap till truppen, säger Stephanie Labbé till klubbens facebook-sida och fortsätter:

– Jag började min professionella karriär i Sverige för 9 år sedan, och jag är så glad att komma tillbaka till ett land som alltid har haft en speciell plats i mitt hjärta.

Nekades spela med herrar

Labbé har varit klubblös den senaste tiden efter att hon nekades att spela med herrlaget Calgary Foothills FC hemma i Kanada. Premier Development League förklarade sitt beslut med att ligan endast är till för män.

– Vilket år är det? Varför pratar vi fortfarande om sådana här grejer? Det mest frustrerande för mig är bristen på nya tankesätt, sa Labbé då enligt CBS news.

Vann OS-brons 2016

Labbé är sedan tidigare ett bekant ansikte i Sverige. Då hon tidigare representerad både Piteå och KIF Örebro. Dessutom var hon en del av Kanadas lag som tog OS-brons 2016 i Rio de Janeiro.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Labbé här i duell med Olivia Schough.

Linköping har varit ute efter en ersättare till landslagsmålvakten Hilda Carlén som i våras klev av då hon blev gravid.

– Vi får in en mycket värdig ersättare till Hilda Carlén, och nu har vi två riktigt bra målvakter i LFC. Det blir en spännande konkurrenssituation under hösten, säger nye tränaren Olof Unogård.

Strax efter att klubben presenterade Labbé gick man också ut med att danske spelaren Nicoline Sörensen lämnar klubben i samband med sommaruppehållet.

Damallsvenska mästare på 2010-talet 00:24
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM