Legendaren kritisk mot straffkuppen

Cannavaro: ”Det är respektlöst”

Louis van Gaal hyllades för målvaktsbytet bakom Hollands straffseger.

Men den förre storspelaren Fabio Cannavaro är kritisk.

– Det är respektlöst mot målvakten, säger han till Globo Esporte.

Holland stod för ett spektakulärt byte strax före straffläggningen i kvartsfinalen mot Costa Rica i lördags.

Målvakten Jasper Cillessen, som hade hållit nollan, byttes ut till förmån för Tim Krul.

En oförstående Cillessen sparkade till vattenflaskor i raseri över bytet men lugnade sig när Krul knep två straffar och förde Holland till semfinal.

Efteråt hyllades förbundskaptenen Louis van Gaal för coachningen. Men en som inte imponeras är gamle italienske storbacken Fabio Cannavaro.

– Jag vet att alla tycker att van Gaal är en legend eller magiker på grund av bytet. Men för att vara ärlig så är det inget jag gillar speciellt mycket, säger Cannavaro till Globo Esporte enligt Yahoo.

Cillessen tillbaka i semifinalen

Italienaren själv är en erfaren landslagsspelare. VM-guld 2006 och utmärkelsen som världens bäste spelare samma år sticker ut på meritlistan. Den meriterade backen tycker att skiftandet mellan burväktarna sprider en osäkerhet i truppen.

– Det är respektlöst mot målvakten. Vem blir det som står i mål i nästa match? Tänk dig att ställa dig i mål i nästa omgång och veta att du inte har 100 procent förtroende från managern, säger Cannavaro.

Louis van Gaal har förklarat att bytet var tillfälligt och att det blir Jasper Cillessen som vaktar målet i semifinalen mot Argentina.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN