”Vi vill köra över dem, visa att vi är kungar”

1 av 2
Alexander Milosevic
FOTBOLL

Skit i tabellen.

Skit i formkurvor, skaderapporter och väder.

I dag spelas 90 minuters kamp som sätter all vanlig fotbollslogik åt sidan.

– Det kan nog bli en riktig grismatch, säger Emil Bergström.

Alexander Milosevic är fortfarande missnöjd med vårens derby.

Han tänker på det ibland och blir sur.

Hans AIK vann alltså, men han gillar inte resultatet 3–2.

– Efteråt var man glad, men också besviken över att ha släppt in två mål. Vi hade kunnat vinna med 3–0. Vilka fantastiska siffror det hade varit att kolla på i live-score, att det skulle stå Djurgården–AIK 0–3.

På allvar, är det viktigt?

– Viktigt som fan. Visst vill man vinna matcher, men i ett derby vill man komma dit, köra över och visa att man är kungar i stan.

”Det blir knas”

En person utanför elitfotbollen förstår nog inte att seger inte räcker. Varför bryr du dig så om resultatet?

– Vi var mycket bättre än Djurgården, det vet alla som kollade på matchen. Men den som inte kan så mycket fotboll ser bara att vi vann med 3–2, som om det var jämnt.

Minns du när ni senast klev in i ett derby som så här stora favoriter?

– Nej.

Hur påverkar det dig?

– Derby är sin egna lilla grej. Det handlar om hur kall man är i hjärnan. Visst kan man ligga under mot Gefle och känna press när alla buar, men förlorar man ett Stockholmsderby är det knas.

Emil Bergström är mittback i rivaliserande Djurgården. Han tänker precis som Milosevic: strunta i allt ovidkommande, strunta i säsongen hittills, nu gäller bara 90 minuters slit.

”Vi ska stoppa dem”

– Jag tänker inte på tabellläget, bara på att det är ­derby. Det handlar om att visa vilka som är bäst i stan. AIK har varit riktigt bra på slutet, det ska vi inte sticka under stol med. De ligger välförtjänt i toppen, men vi ska göra allt för att stoppa dem, säger Bergström.

ARTIKELN HANDLAR OM