”Det är ett skämt”

FOTBOLL

Agenten om holländska klubbens val: Min mormor kan sälja honom nu

1 av 2

Heerenveen köpte Sam Larsson istället för Nabil Bahoui för 13 miljoner kronor plus bonusar.

Nu dömer AIK-spelarens agent ut den holländska klubbens bud på Bahoui.

– Man kan inte komma och erbjuda 15 miljoner för allsvenskans bästa spelare, det är ett skämt, säger Nenad Lukic till FotbollDirekt.

Nabil Bahoui har varit en av allsvenskans bästa spelare under säsongen – något som enligt Sky Sports attraherat intresse från bland annat Stoke, Sunderland, Olympique Marseille och Lille. Även holländska Heerenveen ville ha 23-åringen och lade ett bud.

”AIK större än Heerenveen”

AIK krävde dock betydligt mer än de 15 miljoner kronor Heerenveen erbjöd och holländarna valde då istället IFK Göteborgs Sam Larsson för 13 miljoner kronor, plus bonusar. Något Bahouis agent Nenad Lukic inte säger sig sörja.

– Jag tycker att AIK är en mycket större klubb än Heerenveen, så jag är inte ledsen för det. Och jag gillar inte att man underskattar allsvenskan. Man kan inte komma och erbjuda 15 miljoner för allsvenskans bästa spelare, det är ett skämt. Alla vet att de inte är någon toppklubb i Holland, och själva har de sålt spelare för 150 miljoner kronor, säger Lukic till FotbollDirekt.

”Säljer sig själv”

Lukic vill inte uttala sig om vilka klubbar som jagar Bahoui men menar att 23-åringen kommer få fler chanser att bli proffs, då med siktet högre ställt än på en klubb som Heerenveen.

– Min mormor kan sälja honom nu, när han är så bra. Men det har varit en process, mycket jobb fram till nu. Jag har trott stenhårt på honom. Det är en riktigt bra kille, en riktigt stor talang och jag är jättestolt över honom. Det var det vi siktade på, att han säljer sig själv. Det gör han nu.

ARTIKELN HANDLAR OM