”Skulle bli en gigantisk skitstorm”

FOTBOLL

Bundesligas vd kritiserar biljettpriserna i Premier League

Foto: AP

I dag marscherar supportrar till dussintals engelska klubbar längs gatorna i London för att protestera mot Premier Leagues höga biljettpriser.

Bundeligas vd, Christian Seifert, förstår supportrarna.

– Det är ju vanligt folkvett, säger han.

Inför ligapremiären på lördag är biljettpriserna till matcherna i Premier League återigen ett hett samtalsämne.

Den billigaste varianten av en säsongsbiljett i Arsenal ligger på mer än 1 000 pund, motsvarande 11 500 kronor, enligt The Guardian. Tottenhams fans betalar upp till 22 000 kronor för de dyraste biljetterna och West Ham och Queens Park Rangers tar cirka 10 500 kronor för en säsongsbiljett.

”Är vanligt folkvett”

För andra året i rad protesterar i dag supportrar till dussintals engelska klubbar ute på Londons gator mot de hutlösa biljettpriserna.

Detta har Bundesligas vd, Christian Seifert, uppmärksammat.

– Varje år får Bayern München in 30-40 miljoner euro mindre än Manchester United i biljettförsäljning. Bundesliga har inte inflytande över klubbarnas biljettpriser, alla klubbar får välja sina priser själva men det ligger ju vanligt folkvett bakom deras beslut, säger han.

”En gigantisk skitstorm om priset går upp”

Seifert menar att folk skulle bli rasande om priserna höjdes.

– Varje år kan man se tidningsuppslag med biljettpriser som inkluderar bratwurst och öl här i Tyskland. Alla skulle hamna i en gigantisk skitstorm om priset på bratwurst skulle gå upp 10 cent, säger han.

Klubbarna i Bundesliga satsar i stället på att sälja färre antal säsongsbiljetter, för att få mer variation bland åskådarna på matcherna.

– Klubbarna vill att alla ska ha en chans. Det vore väldigt enkelt att höja priserna och tjäna mer pengar på fansen, men klubbarna väljer att inte göra det. Ur ett ekonomiskt perspektiv kan man säga att det är ett misstag, men i sin helhet säger jag att det är rätt väg att gå, säger Christian Seifert.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga