Skadan som stoppar Zlatan

1 av 8 | Foto: AP
Tvingades bryta hemmapremiären Efter bara sin andra bolltouch i säsongens hemmapremiär mot Bastia gick Zlatan Ibrahimovic ner för räkning.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic tvingades bryta matchen mot Bastia (2-0) efter en kvart i går.

Enligt Sportbladets franska kontakter har den svenske anfallaren fått en liten bristning i muskulaturen som fäster in mot det 12:e revbenet

Skadan skedde redan i matchens inledning. Zlatan Ibrahimovic gjorde en skottfint, men sjönk sedan ner av smärta.

Han fick behandling och försökte spela vidare men det gick inte.

– Det bara högg till upp mot revbenen, det kändes som att jag drog sönder något. Jag fick svårt att andas, sa Zlatan Ibrahimovic efter matchen.

Han hade då fortfarande problem med andningen, men visste inget om skadans omfattning.

En delvis bristning

Enligt Sportbladets franska uppgifter står det nu klart att Zlatan Ibrahimovic har drabbats av en delvis bristning i den sneda bukmuskulaturen på vänster sida, vid muskelns infästning mot det 12:e revbenet. Skadan har bekräftats på PSG:s hemsida.

Hur lång rehabiliteringstid som det kommer att handla om är oklart.

Enligt flera av varandra oberoende experter som Sportbladet varit i kontakt med kan det om bristningen är av det mindre slaget handla om ett par veckor, men om den är större kan det röra sig om ytterligare några veckor.

Generell uppfattning

Detta är en generell uppfattning och ingen specifik information baserad på Zlatan Ibrahimovics specifika fall - alla fall är unika vilket kan innebära olika möjligheter till snabb återhämtning.

Zlatan Ibrahimovic var i går kväll själv osäker på hur lång tid det kommer att ta, men trodde då inte att svenska landslagets EM-kval den 8 september ska vara i fara.

– Det har aldrig hänt innan så jag vet inte vad jag ska svara. Men så lång tid hoppas jag inte, sa Zlatan Ibrahimovic.

Sportbladet har sökt landslagsledningen, som vill avvakta att kommentera läget.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1