Efter ”kuppen” – här är AIK:s nya styrelse

Två kvinnor in i bolagsstyrelsen

AIK FF fick sin vilja igenom.

Efter ”utrensningen” på torsdagens bolagsstämma presenteras nu den nya styrelsen.

Fem av sex är från FF:s valberedning.

Det skedde stora förändringar på AIK Fotboll AB:s bolagsstämma i går kväll. Samtliga styrelseledamöter förutom Johan Segui och Mattias Grundström fick lämna – trots att AB.s nomineringskommitté föreslagit dem att fortsätta.

En källa med insyn vädrade då sin besvikelse mot FF:s agerande.

– FF tar i praktiken över hela AIK AB. Det var en klubb som kapades i kväll, sa personen, som vill vara anonym, till Sportbladet.

AB:s nye ordförande – Johan Segui, som också är ordförande i AIK Fotbollsförening – ville dock inte beskriva det hela som en ”utrensning”.

– Absolut inte, sa Segui.

Två kvar

Nu har AIK Fotboll AB presenterat sin nya styrelse.

I en kommuniké framgår att antal styrelseplatser minskat från sju till sex i och med det nya ägardirektivet, samt att de fyra nya är Anders Knave, Petter Lindfors, Anna Magnusson och Helena Sandermark.

De tre sistnämnda fanns – likt Johan Segui och Mattias Grundström – med i AIK FF:s valberednings förslag, som lades fram inför stämman.

Kritisk mot förändringen

En källa Sportbladet pratade med i går uttryckte oro över FF:s maktövertagande.

– Jag menar ju att drastiska förändringar av den här typen är mindre bra. Det är skillnad på att styra en förening och att styra ett AB som omsätter 150 miljoner kronor.

Fotnot: Klubben meddelar på sin hemsida att ”Detta är en genom medlemmarna beslutad och demokratisk process”. Klicka här för att läsa klubbens förtydligande.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN