Ligue 1

Nära vännen: Den bästa värvningen

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Här är PSG:s plan för att ersätta Zlatan

Foto: TT

Paris Saint-Germain planerar inför framtiden med en ersättare till Zlatan Ibrahimovic i sikte.

Både klubben, och Zlatans nära vän backen Maxwell, är överens om ett huvudmål.

– Jag skulle säga Messi, säger Maxwell till Uefa.com.

Paris Saint-Germain är mitt inne i titelkampen i Ligue 1 med nyckelmatchen mot Lyon på söndagen. Men samtidigt pågår ett helt annat arbete bakom kulisserna.

Kravet: Stor i sociala medier

Enligt Le Parisien planerar presidenten Nasser Al-Khelaifi och klubbens qatariska ledning för två stora förändringar. Om laget inte går vidare från mötet med Chelsea i Champions League är det första att sparka tränaren Laurent Blanc.

Av ersättaren krävs stora meriter, en betydande aura och förmågan att hålla ihop en spelartrupp. Atlético Madrids Diego Simeone är förstahandsvalet men blir svår att lösa då 44-åringens kontrakt löper till 2017.

Enligt Le Parisien finns därför även Napolis Rafa Benitez, Romas Rudi Garcia och Inters Roberto Mancini på önskelistan samtidigt som PSG behåller kontakten med Arsenals Arsene Wenger.

Utöver tränarfrågan jobbar klubbledningen även med en till stor förändring: Att ersätta Zlatan Ibrahimovic när 33-åringens kontrakt löper ut sommaren 2016. Där kräver klubben en spelare som kan personifiera PSG:s projekt med ett globalt varumärke och som dessutom har bra kontakt med den yngre supporterskaran via sociala medier.

”Är bäst genom tiderna”

Drömnamnet är Barcelonas 23-åring Neymar som så sent som för några dagar sedan var i Qatar för ett sponsorevent för Qatar Airways. Utöver Neymar har PSG-ledningen, enligt Le Parisien, också tät kontakt med Cristiano Ronaldos agent Jorge Mendes samt Leo Messis entourage. Förhoppningen att lösa Messi ska också ha växt under de senaste månaderna.

En som hade välkomnat argentinaren till Paris är förre Barcelona-spelaren Maxwell. På Uefas Facebook-sida väljer brassen, som är väldigt nära vän med Zlatan Ibrahimovic, Leo Messi som sin drömvärvning till PSG.

– Jag skulle säga Messi men det är en svår fråga att svara på, säger Maxwell.

– Messi är den bäste jag spelat med, även om jag spelat med många stora spelare. Det var en ära. Jag har spelat med och mot honom och han är den bäste spelaren genom alla tider.
Redan i sommar hoppas också PSG förstärka laget med en defensiv mittfältare, som ersättare till Thiago Motta, samt en vänsterytter. Där väljer klubben mellan Paul Pogba och Yaya Touré till den centrala rollen samt Kevin De Bruyne, Pedro och Marco Reus till ytterpositionen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1

PSG, Paris Saint-Germain FC

Zlatan Ibrahimovic

Maxwell Cabelino Andrade

Lionel Messi