Guidetti jublade när Hammarby sänktes

avPer Bohman

FOTBOLL

Barndomskompisen hjälte för Sirius: ”Han var glad”

Foto: BILDBYRÅN
Silvas 1-0-mål mot Hammarby.

UPPSALA. Stefan Silva la sig raklång i luften.

Sen cykelsparkade han in säsongens snyggaste fullträff.

På läktaren satt barndomskompisen John Guidetti och jublade.

– Han var glad. Nu ska vi fika och snacka om målet, garvar skyttekungen.

Hammarby kom till Uppsala med fyra raka vinster. Ytterligare en seger hade betytt serieledning. I stället fick Nanne Bergstrands mannar vända hem till Stockholm med en rättvis förlust i bagaget.

Ett uppeldat Sirius spelade för fulla läktare på Studenternas (6000) och nötte ut ett passivt bortalag. Niklas Thor och Johan Arneng ägde mitten med ett vårdat passningsspel samtidigt som Stefan Silva, Moses Ogbu och Elliot Käck öste på framåt.

Vänsterbacken Käck, med ett förflutet i Hammarbys organisation, förarbetade till Sirius båda mål i matchen. I den 35:e minuten kom det vackraste: Käck lyfte in ett halvhögt inlägg – just bakom Stefan Silva – som i luften vände kroppen och akrobatiskt volleysparkade in bollen.

– Det var tajt om tid. Jag försöker ta mig så fort som möjligt in i mitten, bollen hamnar bakom mig. Jag är tvungen att ändra ställning snabb och sen cykla in den med vänstern, säger Silva som jublandes sprang ut till läktaren efter målet.

”Vi är riktigt bra vänner”

Bredvid planen satt nämligen bästa kompisen John Guidetti och njöt av konstverket.

– Ja. Han var här för att kolla på mig. Vi är väldigt bra vänner, säger Silva.

Vad sa han om ditt mål?

– Han grattade mig och var riktigt glad. Nu ska vi fika och snacka om målet. Ta det lite lugnt, säger anfallaren.

– Han är en av mina närmsta vänner och jag har hela tiden trott på honom. Stefan Silva är ett namn som fotbollssverige ska lägga på minnet för han kan gå hur långt som helst. Jag tror inte att han blir kvar i Sirius så länge till, säger Guidetti till UNT.

”Jag hamnade snett”

Duon växte upp tillsammans i Brommapojkarna. Samtidigt som Guidetti blev hela Sveriges underbarn i Manchester City fick vännen hålla till på Stockholmsfotbollens bakgårdar.

– Hade problem med skador och så. Jag hamnade lite snett utanför planen.

Kim Bergstrand, som tränade 24-åringen i BP, tog honom till Sirius och där har karriären tagit fart. Gårdagens drömmål, det sjunde för säsongen, betyder att Silva är delad etta i skytteligan.

ARTIKELN HANDLAR OM