Joel Johansson fördes ut i ambulans

avJonathan Berntsson

Slogs medvetslös i tre minuter: "En kraftig hjärnskakning"

1 av 5 | Foto: TV4 SPORT

Gais Joel Johansson kolliderade otäckt med målvakten Matt Pyzdrowski.

Anfallaren låg medvetslös i flera minuter och fördes sedan till sjukhus med ambulans.

– Det blev som en knock-out i boxning, säger Gais läkare Mats Börjesson.

Det var i början av andra halvlek i bottenmötet i Superettan som Joel Johansson sprang i djupet. I straffområdet skallade han ihop med Matt Pyzdrowski och föll handlöst till marken. Sedan låg Gais-spelaren länge orörlig.

Mats Börjesson och fysioterapeuten Lars Göthfelt var snabbt framme hos 28-åringen.

– Det är en rejäl smäll han får. Det blir en kraftig hjärnskakning och en medvetslöshet på några minuter, säger Börjesson.

Ambulans tillkallades och efter att ha tillfrisknat kunde Joel Johansson, med stödkrage kring nacken, lyftas upp på bår samtidigt som han applåderade åt publiken.

Fördes till Sahlgrenska

– Först var det bara för oss att se så att han kunde andas och det kunde han. Efter att han vaknat till var han opåverkad, men klagade på smärtor i käken. Några andra symptom hade han inte, säger Mats Börjesson.

Tränaren Per-Ola Ljung till TV4 Sport efter matchen:

– Det var obehagligt, mycket obehagligt.

Joel Johansson fördes till Sahlgrenska, där närmare undersökningar väntar. Det är ännu oklart hur allvarlig skadan är.

– Vi vet lite mer under morgondagen (i dag). Det kan vara allt ifrån att käken är allvarligt skadad till att det bara är en liten bagatell. Men efter en sådan här smäll är man inte tillbaka i spel efter tre dagar, utan det tar längre tid, säger Mats Börjesson.

Gais lämnade jumboplatsen

Också Matt Pyzdrowski hade smärtor i huvudet efteråt, men skyddades till stor del av den Petr Cech-liknande hjälm han alltid bär.

Efter 20 minuters uppehåll återupptogs matchen. Gais vann med 1–0 efter att Andreas Drugge slagit in en straff. Vårens krislag tar sig därmed upp på kvalplats och lämnar över jumboplatsen till Assyriska.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan