Fotbolls-VM

Suarez version: ”Jag föll med öppen mun”

Av: 

Fredrik Falk

FOTBOLL

Här är anfallarens svar till Fifa

Luis Suarez fick förklara sig för Fifa efter bitattacken på Giorgio Chiellini.

Här är anfallsstjärnans version.

– Jag tappade balansen med öppen mun. Då ramlade jag över Chiellini och munnen träffade hans axel.

Fifa har valt att stänga av Suarez i nio matcher efter bettet på italienaren Chiellini, en incident som har blivit VM:s stora "snackis".

– Det är en sådan situation som händer på planen. Jag hade kontakt med hans axel, inget mer, sa Suarez efter matchen till uruguayansk tv.

"Inte något bett"

Inför Fifas disciplinära kommitté fick uruguayanen också svara för vad som hände – där hävdar han att han inte bet italienaren.

– Jag tappade balansen med öppen mun. Då ramlade jag över Chiellini och munnen träffade hans axel. Det var inte något bett, är Suarez förklaring.

Fifas generalsekreterare Jerome Valcke försvarar dock avstängningen.

– Om det är första gången, så kan det vara en olycka. Händer det mer än en gång, är det ingen tillfällighet. Det är också grunden till sanktionerna, säger han enligt AFP.

Domaren såg ingenting

Uttalandet har publicerats av spanska tidningen AS och dokumentet som sändes till Uruguays fotbollsförbund innehåller även domaren Marco Antonio Rodríguez syn på händelsen.

Han menar att han inte såg när de båda spelarna rök ihop, eftersom han fokuserade på bollen som befann sig på en annan del i planen.

27-årige Suarez har lämnat VM efter avstängningen och flög hem till Uruguay för ett par dagar sedan. Tusentals fans samlades då på flygplatsen för att visa sitt stöd när stjärnan landade – Suarez svarade med att vinka till supportrarna.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in helgens matcher på Stryktipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotbolls-VM