Zengin: Klubben vill inte sälja mig

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Galatasaray vill ha Erkan Zengin.

Men 29-åringen är inställd på att stanna i Eskisehirspor – och ösa in mål.

– Det är bara att sätta dit dem, säger han till Sportbladet.

I fjol skrev Erkan Zengin på ett fyraårskontrakt med Eskisehirspor. Samtidigt försökte Galatasaray värva den svenske yttermittfältaren – men klubben fick nej.

”Tror inte han säljer mig”

Den här sommaren försöker Galatasaray återigen plocka över 29-åringen, men huvudpersonen är inställd på att stanna i Eskisehirspor.

– Just nu tror jag inte presidenten/klubben säljer mig. Vi har ett fantastiskt lag också, har köpt bra spelare i sommar. Vi siktar på att komma bland de fyra bästa och vinna cupen, så tror inte han säljer mig, i alla fall inte till Galatasaray, säger Zengin.

– De har varit efter mig en längre tid, men klubben har sagt flera gånger att de inte släpper mig.

”De älskar när jag har bollen”

Vill du flytta till Galatasaray?

– Nej, jag trivs bra här. Det här är också en storklubb, vi har många stjärnor här också. Okej, Galatasaray är en Istanbul-klubb, det är väl det. Men här finns också en fantastisk publik, det är fullsatt varje gång, och de älskar när jag har bollen. Så jag trivs här.

Zengin, som förväntas bli uttagen i Sveriges EM-kvaltrupp i morgon, vill ge ett löfte till kommande säsong. Han ska bli mer effektiv framför mål.

– Vi har kört i två månader nu, så allt känns bra. Det kommer att bli annorlunda, jag har kört väldigt hårt, mycket styrketräning med. Målet i år är att göra mål 15 mål.

Det blir en mer offensiv position för dig då?

– Nej. Jag kommer till chanser, det är bara att sätta dit dem. Lite mer fokus från min sida så gör jag 15 mål.

Är det ett löfte?

– Ja.

Zengins ligasäsong i Turkiet startar på lördag, Eskisehirspor inleder hemma mot Konyaspor. I fjol gjorde 29-åringen fem ligamål.

ARTIKELN HANDLAR OM